DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Binotto szerint a Red Bull jobban fejlesztett a Ferrarinál

Mattia Binotto szerint a Red Bull a fejlesztés során jó egyensúlyt alakított ki, míg az ő aerodinamikai frissítéseik rosszat, emiatt túl magas a gumikopásuk, ami meglátszik a versenytempón.

Az utóbbi versenyhétvégék során egyértelmű hátrányban volt a Red Bull-lal szemben a Ferrari és bár egy körön csak Spában volt nagy a lemaradás, de a futamokon mindig jól látható tempókülönbség alakult ki. Ezt tetézte az is, hogy a Ferrari gumikezelésben is alulmaradt mostanában riválisával szemben, így a korábbi tempóelőny helyett már annak is örültek, hogy hazai pályán Charles Leclerc második helyet hozott Monzában.

Mattia Binotto csapatfőnök szerint a Scuderia egyszerűen kikapott a fejlesztési versenyben a Red Bull-lal szemben, most pedig válaszokat kell találnia.

-00122037_665



„Az elmúlt versenyhétvégéken a Red Bull teljesítménye jobb, mint a miénk. Az időmérőkön nem, ott azt látom, hogy a kvalifikációkon még mindig megvan a tempónk, szóval hadd mondjam azt, hogy a nyers teljesítményünk adott. A futamokon viszont szenvedünk a gumikezeléssel. Ezen a téren a Red Bull egy jobb autó, képesek voltak úgy fejleszteni, hogy jobb legyen az egyensúlya, mi pedig nem. Hogy ennek mi az oka? Ezt kutatjuk, mert meg kell találnunk. Ha nem idén, akkor a következő szezonra” – idézi Binotto szavait a Motorsport.

„Egyértelmű, hogy a gumikopással vannak gondjaink, túlmelegíti az abroncsokat az autó és ezzel el is koptatja. Tudjuk, hogy az autó egyensúlya nem jó, az pedig az aerodinamikai fejlesztések miatt lehet, amikkel eljutottunk idáig. Tudtuk, hogy ez egy kérdés” – tett utalást a probléma forrására a csapatfőnök.

A Scuderia éppen ezért továbbra is fejleszti az autóját, hogy feltárja, valamint megoldja ezeket a gondokat. Ahogy arról már beszámoltunk, még két fejlesztési csomaggal készül az istálló idén: a soron következő Szingapúri Nagydíjra jöhet az első, a tervek szerint Mexikóra a második.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: