DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen Schumacherre emlékezteti Domenicalit

Stefano Domenicalinak Michael Schumacher jut eszébe Max Verstappen domináns teljesítményét látva. Az F1 vezérigazgatója úgy érzi, a holland pilóta egyre érettebbé válik.

Elképesztő formában van jelenleg a Red Bull holland versenyzője, aki az eddigi 16 futamból 11-et nyert meg idén. A címvédéshez Max Verstappen így már nagyon közel került, legfőbb riválisuk a Ferrari pedig úgy tűnik, képtelen csökkenteni a hátrányát.

Bár az osztrák istálló technikai gondjai a szezon elején még jelentős aggodalomra adtak okot, a folytatásban nekik jött ki a lépés. Az új fejlesztések érkezésével ráadásul Verstappen egyre jobb formába lendült, ami csapattársáról már nem mondható el, ezért jelenleg komoly esély mutatkozik arra, hogy hamarosan világbajnokot avat az F1. A sportág vezérigazgatója elárulta, a látottak alapján a 24 esztendős pilóta Michael Schumacherre emlékezteti.



„Nagyon emlékeztet Michaelre. Azért hasonlít rá annyira, mert mindenre összpontosít, amit a pályán tesz. Sokat érett és megtanulta kezelni az érzelmeit. Igazi kannibál, senkinek sem kegyelmez” – mondta Domaneicali a Corriere della Serának adott interjúban.

A szakember Charles Leclercről is elmondta véleményét. Úgy gondolja, a monacói pilóta rendkívüli képeségekkel rendelkezik, de egészen más karakter, mint Verstappen.

„Ő is egy rendkívüli versenyző, más empátiával, mint Max. Az F1-en kívül más érdekeltségei is vannak, amiket szeretne tovább fejleszteni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: