DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Bár az első körben véget ért volna

A McLaren versenyzője biztató rajtpozíciója ellenére ismét üres kézzel volt kénytelen elhagyni a pályát, autója ugyanis hat körrel a leintés előtt pontszerző helyen haladva adta fel a küzdelmet.

A tavalyi meglepetésgyőzelem megismétlése kétségkívül meseszerű lett volna Daniel Ricciardo és a McLaren számára, azonban joggal reménykedhettek egy újabb erős eredményben a monzai aszfaltcsíkon, hiszen a büntetések következtében a wokingiak a rajtrács második sorából várhatták a piros lámpák kialvását az Olasz Nagydíjon. Lando Norris beragadt a rajtnál, így a startot követően Ricciardo állt a harmadik helyre, szépen lassan azonban megelőzték őt a hátulról érkező gyorsabb autók, valamint végül az eltérő stratégián lévő Norrist is el kellett engednie. A verseny záró szakaszában így a nyolcadik helyen körözött a McLaren ausztrálja, pontszerzésről szőtt terveit azonban keresztülhúzta autója, az MCL36, amely az 1-es Lesmo-kanyart követően adta meg magát, biztonsági autós fázist előidézve.



„Az autó egyszerűen magától kikapcsolt. Egyelőre nem vagyok tisztában a részletekkel, de szimplán minden elsötétült a kanyart követően. Próbáltam a lehető leghamarabb lehúzódni a pálya szélére, amikor pedig kiszálltam, meglepődtem, hogy nem volt egy közelebbi megnyitás. A távolabb lévőt valószínűleg elhagytam, amikor próbáltam letérni az ívről. Nyilván sajnálatos, hogy így ért véget a verseny, de ha lett volna más lehetőségem, akkor azt választottam volna” – magyarázta az ausztrál a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

„Fantasztikus volt a második sorból indulni, majd az élmezőnyben körözni. A rajtom jól sikerült, és a harmadik helyen haladtam, ekkor abban reménykedtem, hogy azonnal véget ér a verseny” – viccelődött Ricciardo. „Nagyszerű lett volna egy újabb dobogót ünnepelni itt, de kétségkívül nem volt meg a sebességünk ma ehhez. Próbáltam tartani a többieket, Gasly például egyértelműen gyorsabb volt nálunk, ezért örültem, hogy magam mögött tudtam tartani csaknem az egész versenyen, de bár többet mutathattam volna” – sajnálkozott az ausztrál az elszalasztott lehetőséget követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: