DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: A fékhiba tönkretette a versenyünket

A Red Bull mexikói versenyzője csalódást keltő versenyen van túl Monzában, hiszen egy fékhiba, valamint a biztonsági autó megakadályozta őt abban, hogy a hatodik helynél előrébb végezzen.

Sergio Perez egy tíz rajthelyes büntetéssel vágott neki a monzai hétvégének, ezért számára a legfontosabb kérdés az volt, hogy meddig tud majd felkapaszkodni a középmezőny sűrűjéből a vasárnapi versenyen. A mexikóit végül a hatodik helyen intette le a kockás zászló az Olasz Nagydíjon, ennek ellenére Perez szerint több lehetett volna a versenyükben az őt sújtó fékhiba, valamint a verseny végi biztonsági autós fázis nélkül.

A Red Bull először a hetedik körben hívta ki a bokszba Perezt, aki lángoló jobb első fékkel tért vissza a pályára, a hiba pedig az egész versenyét számottevően befolyásolta ezt követően. „Elképesztően frusztráló volt a teljes futam számomra, mert a jobb első fék meghibásodása mindent tönkretett gyakorlatilag. Nagyon kellett óvnom a verseny hátralévő részében, különben ki kellett volna állnunk, hiszen már a cserénél is kritikus állapotban volt” – magyarázta a mexikói a Formula.hu jelenlétében a versenyt követően. „A végén megpróbáltuk elkapni Lewist a lágy gumikon, de a safety car miatt elveszítettük az esélyt erre. Emellett nagyon hamar kellett felengednem a fékpedált az egész versenyen, ami miatt rengeteg időt vesztettem.”



A szurkolók legnagyobb bánatára a verseny végi izgalmakat a Perez által is említett, hosszúra nyúló biztonsági autós fázis ölte meg, amelyet Daniel Ricciardo megálló McLarenje tett szükségessé. „Kár, hogy Daniel autója ennyire rossz helyen állt meg, én arra számítottam, hogy hamar megkapjuk a zöld zászlót, de ez végül teljesen elmaradt. Vissza kell néznem a futamot ahhoz, hogy megfelelően tudjam értékelni a versenyirányítás döntését” – zárta gondolatait Perez.

A Red Bull mexikói versenyzője Charles Leclerc második helyezésének következtében kilenc pontos lemaradásban követi a Ferrari monacói versenyzőjét az egyéni tabella harmadik pozíciójában, és csupán hét ponttal előzi meg az idei hetedik dobogós eredményét megszerző George Russellt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: