DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Csak óvatosan Leclerc támadásával

A Red Bull főtanácsadója figyelmeztette Max Verstappent, ne akarja mindenáron megnyerni az Olasz Nagydíjat. A Ferrari végsebessége kiváló, nem éri meg a kiesést kockáztatni egy előzésért.

Az idei évben megállíthatatlan Max Verstappen és a Red Bull kiváló párosa. A holland már 100 pont feletti előnnyel rendelkezik az összetett pontversenyben, egyáltalán nincs győzelmi kényszerben. A Ferrari hazai pályáján pedig Helmut Marko úgy érzi, hogy ha nem tudja a holland megelőzni Leclerc-t biztonságosan a pályán, vagy stratégia segítségével, akkor nem szabad erőltetni, inkább fusson be másodikként és gyűjtsön fontos pontokat.

„Természetesen meg fogjuk vizsgálni, képesek vagyunk-e megtámadni Leclerc-t a győzelemért, ha odakerülünk, de semmiképpen nem szeretnénk az első helyért túl nagy kockázatot vállalni” – mondta el véleményét az ORF adásában Helmut Marko.

verstappen-leclerc-monza-2-dppi

Marko is úgy érzi, hogy Leclerc vélhetően utolsó leheletéig védelmezné az első helyet Monzában


„Ha nem tudjuk viszonylag kockázatmentesen megelőzni Charles Leclerc-t, akkor annyi lenne a legfőbb feladat, hogy Max tartsa a második helyet és biztonsággal hozza a célba az autót és szerezzen értékes pontokat a bajnokságban.”

„A Ferrari bámulatos egyenesbeli csúcssebességgel jelentkezett Monzában, valószínűleg alaposan feltekerve nagyon ki is hegyezték erre a futamra a motorjukat. Az időmérő edzésen az első szektorban sokkal több időt veszítettünk, mint például a harmadik szabadedzésen, de semmi dráma, így is jól állunk” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: