DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Íme az Olasz Nagydíj előzetes rajtrácsa

Hosszas várakozás után, de végül megérkezett a rajtrács előzetes változata, ami jelentősen különbözik attól az eredménytől, ami az időmérő edzésen alakult ki, köszönhetően a büntetéseknek.

Egészen szombat estig kellett várni arra, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség kiadja az F1-es Olasz Nagydíj előzetes rajtrácsát. Azt már a kvalifikációt megelőzően tudni lehetett, hogy összesen kilenc pilóta számolhatott büntetéssel az egyes erőforráselemek cseréje miatt, de Yuki Tsunodát például korábbi vétségei miatt is szankcionáltak.



A jelenlegi verzió szerint a pole-pozíciót megszerző Charles Leclerc mellől George Russell foglalhat majd helyet az első sorban, mögöttük a két McLaren, majd egy sorral lejjebb Pierre Gasly és Fernando Alonso következik. A büntetettek közül Max Verstappen kapta meg a legelőkelőbb helyet, a holland pilótát öthelyes büntetésével a hetedik helyig sorolták vissza, míg csapattársa, Sergio Perez a 13. helyről várhatja a folytatást. A mexikói mögé már csak olyanok kerültek, akik szintén rajtbüntetéssel rendelkeztek, így tehát Ocon, Bottas, Magnussen, Schumacher, Sainz, Hamilton és Tsunoda zárja majd a sort.

Amit fontos megjegyezni, hogy ez még mindig nem a végleges verzió, így tehát a vasárnap 15:00-tól kezdődő futamig még indokolt esetben lehetnek változtatások.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: