DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez a versenytempóban bízik

Bár a pénteki nap végére volt némi lemaradása csapattársához, és a Ferrarikhoz képes, Sergio Perez bizakodó a folytatást illetően. Úgy véli, főként vasárnap lehetnek versenyképesek.

Max Verstappen mellett Sergio Perez is büntetéssel számolhat majd az Olasz Nagydíj rajtrácsán az erőforráselemek cseréje miatt. A mexikói a hatodik helyen zárt a második szabadedzésen, hét tizednél is nagyobb lemaradással az élen záró Carlos Sainz mögött, de csapattársától is elmaradt.

Perez ennek ellenére magabiztosan nyilatkozott a hétvége hátralévő részével kapcsolatban.

„Elég sokat játszottunk a beállításokkal és a különböző irányok felfedezésével. Úgy gondolom, hogy összességében nézve elég jól haladunk. A folytatásra nézve jó információkkal rendelkezünk, és a leszorítóerőt tekintve is jól állunk. Van elég adatunk, amit átböngészhetünk” – kezdte értékelését a Red Bull pilótája.



„Azt hiszem, hogy a végén tisztességes eredményt értünk el. Eléggé hasonlóan állunk, nincs nagy különbség, de sok dolgot át kell néznünk. Szerintem a legfontosabb dolog a versenytempó lesz, a kopás ugyanis ezen a helyen kulcsfontosságú” – mondta el az F1TV kamerái előtt, utalva a holland pilótától lévő lemaradására.

A 32 esztendős pilóta úgy látja, hogy a büntetésektől függetlenül vasárnap megmutathatják, mire képesek.

„Nagyon könnyűnek éreztem az autót többször is, de ez egyértelműen a pálya jellegéből is adódik. Várom a szombatot, de főként a vasárnapot, mert a versenyen jók lehetünk. Az előzés kissé nehéz lesz, de a gumikopás elég ígéretesnek tűnik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: