DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Más a DNS-ünk a Porschével

Christian Horner szerint ők mindig is a saját motorjaikat akarták gyártani, de ha a Porsche hozzá tudott volna tenni ehhez valamit, azt érdemes lett volna megfontolni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, péntek délelőtt a Porsche hivatalosan is bejelentette, hogy nem lép partnerségre a Red Bull-lal és nem száll be a száguldó cirkuszba 2026-tól az energiaitalosok oldalán. Erre reagált Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, aki ismét hangsúlyozta azt, amit korábban elmondott:

„Azzal, hogy a Red Bull motorgyártóvá válik 2026-tól, természetes, hogy ilyen beszélgetések zajlottak, de ezeknek már vége, méghozzá azzal a következtetéssel, hogy ez nem lenne jó a Red Bull számára. Elköteleztük magunkat másfél éve, hogy motorgyártók leszünk, sokat fektettünk infrastruktúrába és emberekbe is, az első Red Bull-motort pedig beindítottuk egy hónappal ezelőtt. Ez egy nagyon izgalmas időszak számunkra és sosem függött attól, hogy beszáll-e még valaki, ez sosem volt feltétel” – idézi Horner szavait a Motorsport.

horner_3



„Hogy bónusz lett volna-e a Porsche befektetési pénze? Csak akkor, ha az passzol a mi DNS-ünkhöz és a hosszabb távú stratégiánkhoz. Ez sosem a pénzről szólt. A Porsche egy nagy márka, de a DNS-ünk különbözik. A megbeszélések során világossá vált, hogy stratégiailag különbözőek vagyunk. A Red Bull megmutatta, hogy mi érhető el az F1-ben és most már független csapatként és motorgyártóként versenyzünk majd a többiek ellen” – tette hozzá.

„Mi a Red Bull motorjaira koncentrálunk, de ha van egy partner, aki hozzá tud tenni a projekthez, akkor nyilvánvaló, hogy azt meg kell fontolni. De nem volt ez feltétel. A Ferrarin kívül mi leszünk az egyetlen csapat, amely egy helyen gyártja az autót és a motort is, mindent egy fedél alatt és úgy hisszük, hogy a mi céljaink eléréséhez, a versenyképességünk szempontjából ez a jó döntés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: