DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Hamilton most verni fogja az asztalt

A Mercedes kiváló stratégiát eszelt ki a Holland Nagydíjra, ám a végén a biztonsági autós időszakban rosszul mérték fel a helyzetet. Így Hamiltonnak elveszett a dobogó is, amiért látványosan pipa lett.

Négy éven át voltak csapattársak Nico Rosberg és Lewis Hamilton, amint pedig már a győzelemért, illetve a világbajnoki címért harcoltak, el is illant a köztük korábban meglevő jó viszony. Hamilton Bottas oldalán nyugodt lehetett, ám George Russell egyelőre túl rágós falat a hétszeres világbajnoknak, sokadszor kap ki tőle időmérőn és versenyen is.

Zandvoortban végig a rutinosabb brit volt előrébb, a végén azonban Russell saját maga által kért stratégiája lett a jobb, ennek következtében simán megelőzte Hamiltont, sőt, Charles Leclerc is befért harmadiknak, miközben fél órával korábban még halvány győzelmi esélyei is mutatkoztak Lewis Hamiltonnak.

Hamilton mellett Verstappen, Russell és Leclerc is könnyedén elment a frissebb gumikkal


„A Mercedes úgy határozott, hogy bevállalja a rizikót Lewisszal, kint hagyta a pályán a kopottabb gumikkal, hátha nyerni tud. Amennyiben ezt választották, kint kellett volna hagyni mögötte Russellt is, mert George fel tudta volna tartani egy ideig Max Verstappent, ezzel megnövelve Lewis esélyeit a futamgyőzelemre. Itt hibázott szerintem a Mercedes” – mondta el véleményét Nico Rosberg a Sky Deutschland adásában.

„Értem, miért szólt be olyan durván a csapatának Hamilton a rádión keresztül, amikor egyértelművé vált, hogy rajtavesztett a kockáztatáson. Először simán megelőzte őt Max, ezzel elszállt a futamgyőzelem, majd könnyedén lehagyta őt saját csapattársa is. Ez nagyon nem jó érzés, higgyék el nekem!”

„Borzalmasan keserű pirula ez egy versenyzőnek, elképesztően frusztrált volt a rádióban, de teljesen érthető okból. Most zárt ajtók mögött is valószínűsítem, hogy forró hangulatban fogják kitárgyalni ezt a stratégiai lépést, szinte biztos, hogy az asztalra fog csapkodni kicsit” – elemezte a helyzetet Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: