DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko: Max másik bolygón él, a nyomás sem hat rá

A hazai futamgyőzelem után magasztalta Max Verstappent a Red Bull tanácsadója. A versenyzőről, aki Marko szemében még mindig csak fiú, lepergett a Mercedes és a hazai közönség nyomása.

A Holland Nagydíj első felében még úgy tűnt, sima győzelmet szerez Max Verstappen, a későbbiekben azonban a verseny képe úgy alakult, hogy a Mercedes megizzasztotta őt: a versenyt eggyel kevesebb kiállással abszolváló Lewis Hamilton vezetett 12 körrel a vége előtt, a biztonsági autós újraindításig, Verstappennek a pályán kellett megelőznie őt. Helmut Marko kiemelte, ezek az események sem zökkentették ki a hollandot.

„Max fantasztikus oldalát láttuk. A nyomás nem volt hatással rá, csak a versenyre összpontosított. Nehezebb futam volt, mint azt vártuk, mert a Mercedes kemény gumin gyorsabb volt nálunk, ezért stratégiát kellett váltani a végén. Ezt tettük volna, ha a biztonsági autó nem jön be a végén” – idézi a Racingnews365 Markót, a Red Bull tanácsadóját.



„Hihetetlen, amit ez a fickó, vagy mondjuk úgy, fiú csinál, hiszen még csak 25 éves, egy fiatalember. Az autójában a saját bolygóján él, a nyomás semmilyen hatással nincsen rá” – méltatta a zsinórban negyedik, szezonja tizedik, pályafutása 30. nagydíjgyőzelmét megszerző Verstappent.

A nyomás egy része a hazai közönségből fakadt: a versenynaptárba tavaly visszatérő Zandvoortban a holland rajongók a szezon talán legfelfokozottabb hangulatáról gondoskodnak a telt házas lelátókon. „Még a tavalyit is felülmúlta. Ahogy korábban is mondtam már, az utóbbi 50 évből nem emlékszem ilyen fantasztikus tömegre. Egyszerűen hihetetlen” – üzent a rajongótábornak Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: