DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Jobban értjük az autó hangulatingadozásait

A hétszeres F1-es világbajnok az időmérő után ugyanazt állította, mint Toto Wolff egy nappal korábban: a Mercedes talán végre rájött, miért változik pályáról pályára a W13-as teljesítménye.

Az egy héttel ezelőtti spái halovány szereplés után Zandvoortban ismét erősnek tűnik a Mercedes, az időmérőn is sokkal közelebb voltak köridő tekintetében a Red Bullhoz és a Ferrarihoz. Toto Wolff csapatfőnök már a pénteki nap után is arról beszélt, hogy végre kiismerték, miért ingadozik a versenygépük teljesítménye pályáról pályára, a kvalifikáció után pedig már a negyedik helyen záró Lewis Hamilton is hasonlóról beszélt:

hamilton-mercedes-zandvoort-day2



„A mérnökök már sokkal jobban értik, miért nem működött az autó az előző helyszínen, és miért működik itt” – fogalmazott a brit a Formula.hu jelenlétében. „Nem tudom, miért nem láttuk ezt az előző versenyre érkezve, mert volt néhány dolog, amit másképp csinálhattunk és akkor legalább kicsit jobbak lehettünk volna, ha nem is két másodperccel gyorsabbak. Hogy miért hiányzik ez? Igyekszünk megnézni, mit tehetünk azért, hogy minél jobban felkészüljünk futamról futamra.”

Hamilton szerint egész egyszerűen a zandvoorti pálya karakterisztikája jobban fekszik a W13-ashoz, mint Spa-Francorchamps. A hétszeres világbajnok ugyanakkor azt is hozzátette, hogy hiába értik jobban az autót, ez még nem garantálja, hogy mostantól minden helyszínen jól fognak teljesíteni:

„Reméljük, hogy megvan bennünk a potenciál. De ötletem sincs, hogy jó lesz-e az autó a következő versenyeken. Meglátjuk, ha odaérünk. Olyan ez, mint a hangulatingadozás, mint az emberek természete. Nem tudhatod előre, melyik lábbal kel fel reggel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: