DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Coulthard: Itt a Ferrari a gyorsabb, de Verstappen hozta az extrát

Az egykori F1-es versenyző úgy gondolja, Hollandiában jelenleg a Scuderia autói gyorsabbak, de Max Verstappen mindent kisajtolt az autóból, így került pole-pozícióba. Innen már nyerhet.

Zandvoortban tavaly is láthattuk, milyen sokat számít a pályapozíció, így az átlagosnál is fontosabb a sikeres időmérő edzés. Belgiummal ellentétben most nem tűnt a Red Bull a leggyorsabb versenygépnek, a Ferrarinak van némi tempóelőnye, az időmérő edzésen mindenképpen volt, de a holland előhúzott egy kis pluszt a cilinderből, így legyőzve a két vörös autót.

„Verstappen teljesítménye tényleg egészen különleges volt a Q3 végén. Egész hétvégén látszott, hogy ezúttal a Ferrari rendelkezik jobb és gyorsabb autóval az első edzések óta, de Max ezúttal egészen kiválóan felismerte, hol tud még plusz századokat faragni és mindent kihozott. Az első szektor után kisebb lemaradása volt még, így tudta, milyen munkát kell végeznie a középső pályaszakaszon” – mondta el véleményét David Coulthard a Viaplayen. 

„Sergio Perez is végezhetett volna jóval előrébb, de az utolsó kanyart elszúrta. Ennek ellenére egészen jól felzárkózott és összességében is elmondható, hogy a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes teljesítménye egészen közel van jelenleg egymáshoz ezen a pályán, ez a versenyre nagyon jó előjel.”

A Ferrari gyorsabb Zandvoortban, de Verstappen jelenti a különbséget?


„Tavaly Lewis Hamilton a leintésig nyomás alatt tartotta Verstappent, aki nem hibázott. Most is azt érzem, hogy döntő fontosságú lesz, hogy az utolsó kerékcserék után hogy néznek majd ki a pályapozíciók, ez fog dönteni a végeredményről. Ha a Ferrari nyerni akar, valamilyen agresszívebb stratégiával kell előrukkolnia.”

„Úgy érzem, normális körülmények között Ferrari-Red Bull párharcra számíthatunk. A Mercedesek akkor jöhetnek képbe, ha például a Ferrari stratégiája nem működne (amire az utóbbi időben egészen gyakran volt is példa)” – tette hozzá Coulthard.

Vajon beleszólhat a győzelem kérdésébe Lewis Hamilton vagy George Russell is? 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: