DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Verstappen: Ma újra gyors volt az autónk

A szenvedős péntek után szombaton már pole-pozíciót szerzett hazai közönsége előtt a regnáló F1-es világbajnok: ehhez számos változtatás és a Red Bull kemény munkája is kellett.

Max Verstappen pénteken az első szabadedzés nagy részét kihagyta váltógondok miatt, a második tréningen pedig mindössze nyolcadik lett, de már az első nap után is jelezte, hogy ennél biztosan több van bennük Zandvoortban. Valóban több volt, a Red Bull pilótája ugyanis 21 ezredes előnnyel megszerezte idei negyedik pole-pozícióját, így az élről startolhat a Holland Nagydíjon.

verstappen-redbull-pole-zandvoort-1



„Hihetetlen!” – értékelt a kvalifikáció után Verstappen a hazai közönség örömujjongása közepette. „Különösen a tegnap után: rendkívül nehéz napunk volt, de úgy gondolom, a teljes csapat remekül dolgozott az este folyamán, hogy fordítsunk ezen, ma pedig újra gyors versenyautónk van. De nagyon szoros volt, egy időmérős kör pedig ezen a pályán mindig őrületes!”

A világbajnokságot toronymagasan vezető pilóta elmondta, hogy több dolgon is módosítottak az RB18-ason, amely ma már sokkal jobban működött: „Sokat változtattunk, igen, mert tegnap egy kicsit siettünk a második szabadedzésen, hogy összerakjuk valahogy az autót. Ma viszont már újra élvezetes volt vezetni.”

Verstappen mögül a két ferraris, Charles Leclerc és Carlos Sainz indulhat – még a spanyol is egy tizeden belül volt hozzá képest –, míg csapattársa, Sergio Perez egy Q3 végi hibát követően ötödik lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: