DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Verstappen nem aggódik: „Ennél biztosan jobbak vagyunk”

Szenvedősen indult a világbajnoki éllovas és a teljes Red Bull számára a zandvoorti hétvége, és bár a holland is egy edzésnyi hátrányról beszélt, szerinte még sokat fejlődhetnek szombatra.

Alig néhány nappal ezelőtt mutatta be a legdominánsabb 2022-es teljesítményt Max Verstappen, aki a 14. helyről startolva nyerte meg magabiztosan a Belga Nagydíjat, a Red Bull pedig ráadásként kettős győzelmet aratott. Ehhez képest a címvédő hazai hétvégéje nem indult a legjobban, az első edzésen ugyanis viszonylag váltóhiba lépett fel az autójában, így értékes időt veszített, a második tréningen pedig csupán a nyolcadik időt autózta.

Verstappen elismerte, hogy nem ideális a kezdés, ugyanakkor nem is tűnt úgy, hogy túlságosan aggasztaná a viszonylag haloványabb pénteki szereplés: „Igen, kimaradt az első szabadedzés a lágy gumikon. A másodikon pedig a kemény abroncsokon nem igazán tudtuk megállapítani az egyensúlyt, annyira nem volt velük tapadás, így egy edzésnyi hátrányban vagyunk. Nem volt jó az autó egyensúlya a második tréningen, de egyetlen óránk volt, az alatt nem igazán tudunk sokat változtatni, szóval próbáltunk azzal megbirkózni, amink volt. Nem alakult nagyszerűen a napunk, úgyhogy lesz mivel foglalkoznunk este. De az biztos, hogy ennél jobban teljesíthetünk.”

verstappen-redbull-zandvoort-day1



Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, mekkora a délutáni edzésen az első két helyet bezsebelő Ferrarik fórja velük szemben, így felelt a világbajnokságot vezető hazai pilóta: „Hogy őszinte legyek, vezetés közben nem nagyon lepett meg a köridőkülönbség, rengeteg dolog van, amin még javíthatunk. Előttünk áll az egész este, hogy megnézzünk dolgokat, meg persze a harmadik szabadedzés is. Természetesen próbálni fogok versenyképesebb lenni” – idézi szavait a Formula1.com. Verstappen számára egyébként biztató fejlemény lehet, hogy az első hírek szerint az említett probléma ellenére sem lesz szüksége váltócserére és így büntetés sem vár rá.

Mindeközben Sergio Perez sem teljesített erősen a garázs túloldalán, sőt. A korábbi edzésen kis híján balesetet is szenvedett, késő délután pedig még a top 10-be sem fért be a mexikói. Ugyanakkor ő is úgy érzi, hogy még előreléphetnek szombatra:

„Rengetegszer kerültem forgalomba az első edzésen: az egyik Ferrari került elém a gyorskörömön, így nem igazán tudtam alaposan megérteni sajnos a lágy gumikat. Nagy baleset lehetett volna ott, aztán ami a hosszabb etapokat illeti, a gumikopás elég jelentősnek tűnik, úgyhogy érdekes lesz látni, mit tudunk kezdeni a stratégiával. Emellett nyilvánvalóan javulnunk kell az időmérőre. Összességében szerintem nem lehetünk annyira elégedettek, mint Belgiumban, szóval van néhány dolog, amit megnézünk és igyekszünk mindent jól összerakni este, hogy harcban lehessünk az időmérőn. A Ferrari és a Mercedes erősnek tűnt ma, szóval érdekes lesz, hogy mi mire leszünk képesek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: