DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Élvezik a ferrarisok, hogy újra versenyképesek

A váratlanul nagy spái lemaradás után Zandvoortban az élen zárt pénteken Leclerc és Sainz, aminek örült a páros, de egyúttal meglepődtek, mennyire szoros az állás több csapat között is.

Úgy tűnik a Holland Nagydíj pénteki napja alapján, hogy nem kell még egy annyira nehéz hétvégét elviselniük a ferrarisoknak, mint egy hete Spa-Francorchamps-ban, ahol hatalmas volt a hátrányuk a Red Bullhoz képest. A második szabadedzésen konkrétan elhozta az első két helyet a Scuderia, az élen végző Charles Leclerc ugyanakkor rámutatott, hogy nagyon szorosak a köridők:

leclerc-zandvoort-day1-ferrari



„Mindannyian nagyon közel voltunk egymáshoz, leszámítva Maxot és Checót, de nem hiszem, hogy tiszta napjuk volt, szóval érdekes és trükkös lesz” – összegzett a monacói az F1i.com hasábjain. „Növeltük egy kicsit a tempót a második edzésen, de ami engem illet, az autó egyensúlya még nem volt teljesen rendben. Vár még ránk némi munka, de biztos vagyok benne, hogy még előreléphetünk szombaton.”

Leclerc azt is hozzátette, hogy az első helye ellenére nem volt minden rendben az autóval: „Nem volt egyszerű az autó egyensúlyával ma, remélhetőleg a megfelelő irányba tudunk dolgozni és fejlődhetünk holnapra. Összességében trükkös volt az egyensúly, elég sok volt az alulkormányzottság” – mondta el a pilóta, aki kevés előzésre számít a futamon, ezért az időmérőre fogják helyezni a hangsúlyt.

sainz-ferrari-zandvoort-day1

A csapattársától mindössze négy ezredmásodperccel elmaradó Carlos Sainz még a monacóinál is elégedettebbnek tűnt Zandvoortban az első nap után. A spanyol szerint tiszta péntekjük volt, problémák nélkül teljesítették a tervet a hosszú és a rövid etapokat illetően is.

„Nagyszerű érzés újra versenyképesnek érezni magunkat, végig ott voltunk eddig az eredménylista elejében” – fogalmazott a spanyol. „Az autó is önbizalmat ad. Optimistán várom a hétvége folytatását, ugyanakkor óvatos is vagyok, mert tudom, hogy bárki találhat két tizedet, amellyel legyőzhet. Nagyszerű volt visszatérni egy ilyen pályára, ami ekkora kihívás és feladat elé állítja a versenyzőket és az autókat egyaránt, nagyon élveztem. Jó volt újra versenyképesnek a nehéz spái hétvége után, de egyúttal meglepő is, mennyire gyors mindenki: a McLaren, a Mercedes és a Red Bull – mind három tizeden belül vagyunk, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy izgalmas és szoros csata vár ránk szombaton.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: