DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Szorosabb versenyre számít Verstappen és Sainz is

A belga versenyhétvége eredményesebb Red Bull-osa és ferrarisa egyetértenek abban, hogy Zandvoortban közelebb lesz egymáshoz a két csapat. A spanyol újra pole-ért és győzelemért vívott harcra készül.

Max Verstappen a szezon legdominánsabb szereplését mutatta be Spa-Francorchamps-ban, ahol a 14. rajtkockából szerzett végül 18 másodperces különbségű futamgyőzelmet – a második is Red Bull-os csapattársa, Sergio Perez lett, a legközelebbi rivális csapat 27 másodpercre végzett Carlos Sainz Ferrarija révén. A hazai pályán 15-ből 10. idei győzelmére pályázó Verstappen szerint azonban szorosabb lesz a küzdelem Hollandiában.

„Szerintem így lesz. Spa csodálatos verseny volt számunkra, jobban alakult, mint vártuk, nagyon kedvezett az autónknak a vonalvezetés” – mondta a Formula.hu részvételével zajló hivatalos sajtótájékoztatón. „Itt ismét sok leszorítóerőt használunk, teljesen eltérő a vonalvezetés, kevésbé számít az egyenesbeli sebesség, szóval érdekes lesz. Biztos, hogy ha beletalálunk a beállításokba, akkor gyorsak leszünk, de kérdőjel, mennyire leszünk azok másokhoz képest.”



Az említett utolsó dobogós helyet megszerző Sainz, aki az első rajtkockából indulva szedte össze a majdnem félperces lemaradást, kis töprengés után a következő választ adta ugyanarra a kérdésre:

„Így gondolom, ez egy új hétvége, és visszatérünk a korábbi pozíciónkba, amely a nyári szünet előtt jellemzett minket. Spa egy jó példa volt arra, hogy egy kisiklott hétvége milyen hatással van a közvélekedésre a Formula-1-ben. Én nem gondolom, hogy annyira rosszak lennénk, mint tűnhet, és igen, egészen biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén újra formában leszünk, és ismét pole-pozícióért, valamint győzelemért harcolunk” – felelte bizakodóan Sainz.

A spanyol abban már kevésbé biztos, hogy a karakterisztikájában Belgiumra sokkal jobban hasonlító olasz helyszínen is remekelni fog a Ferrari. „Nem fogok hazudni, egy kicsit aggódom. Monza hasonló konfiguráció Spához, és tudjuk, hogy erősek lesznek ott, annak a pályának kedveznie kell nekik. De reagálni fogunk Spára és legalább kicsit megnehezítjük az életüket Monzában. A győzelem pedig lehetséges úgy is, hogy az ember nem a leggyorsabb” – tekintett előre a következő hétvégi hazai versenyre a Scuderia pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: