DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff és Horner sem zárta a szívébe Piastrit

Még el sem kezdődött a fiatal ausztrál pályafutása, de úgy tűnik, máris rengeteg kapu bezáródik előtte. A Mercedes és a Red Bull csapatfőnöke sem érzi, hogy Piastri jól tette, hogy lepattintotta az Alpine-t.

A Magyar Nagydíj utáni napokban nagyon gyorsan beindult a pilótakeringő, Fernando Alonso némileg váratlanul bejelentette, hogy nem hosszabbít az Alpine-nal. Helyette elfogadta az Aston Martin többéves szerződési ajánlatát, így a spanyol ászt még biztosan legalább két szezonon át láthatjuk a száguldó cirkuszban.

A francia istálló azon nyomban, szinte órákkal később be is jelentette, hogy Oscar Piastri kerül a helyére jövőre a csapatnál, ám a tavalyi F2-es bajnok váratlanul határozott visszautasítással válaszolt erre. Bejelentette, 2023-ban egészen biztosan nem lesz az Alpine pilótája.

Továbbra sincs hivatalos bejelentés, de nagy a valószínűsége, hogy aláírt egy szerződést a McLaren-Mercedesszel, bár bizonyos hírek szerint ez még nem teljesen biztos, a wokingiak még mást is választhatnak helyette. Az viszont hatalmas arcul csapás lenne a fiatal ausztrálnak, az Alpine-hoz szinte biztosan nem lesz ezek után visszaút és két újabb csapatfőnök nyilvánította ki nemtetszését a stílussal kapcsolatban.

Szűkülnek Piastri lehetőségei a jövőt tekintve, igaz, Michael Schumacher pályafutása is hasonlóan indult


Egyikük Toto Wolff. „Hiszek a karmában és hiszek a tisztességben. De nem láthatunk bele a szerződésekbe, nem ítélhetjük meg, jogilag mi is történt pontosan, mit és hogyan írtak le, nem ismerem a pontos helyzetet” – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke az Autosport.com hasábjain.

A rivális Red Bull csapatfőnöke ennél kicsit élesebben fogalmazta meg kritikáját. „Úgy vélem, ha a Renault és az Alpine ennyit fektetett be juniorpilótája pályafutásába, akkor a jövőjét próbálta építeni az istálló. Ilyen esetben pedig legalább a lojalitás morzsáját meg kellene találni a másik félben is” – fogalmazott Christian Horner, utalva Piastri gyors átpártolására.

Megtörténhet, hogy két szék között a pad alá esik a fiatal tehetség, akinek még igazából el sem kezdődött F1-es karrierje?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: