DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen egy dologban nem ért egyet Hornerrel

Verstappen fantasztikus formában versenyez az idei szezonban, főnöke szerint ez annak köszönhető, hogy a vb-cím megszerzése felszabadította a hollandot, aki azonban nem ért egyet a kijelentéssel.

A 2022-es szezon a feljavuló Ferrari, valamint a Red Bull csatáját vetítette előre, a számokat tekintve azonban meglehetősen egyértelmű, hogy ki az idei bajnoki cím első számú esélyese, hiszen Max Verstappen az eddigi 14 versenyből kilencet tudott megnyerni, jelentős előnybe kerülve ezzel Charles Leclerc-rel szemben a bajnoki tabellán. A monacói pilóta 98 pontos hátrányból követi Verstappent nyolc futammal a zárás előtt, így a holland pilóta magabiztosan menetel a címvédés felé.



Verstappen az utolsó két versenyt a 10., illetve a 14. pozícióból rajtolva tudta megnyerni, ehhez hasonlóra legutóbb 62 évvel ezelőtt volt példa. A holland kirobbanó formában vezet, amely Christian Horner szerint annak köszönhető, hogy a tavaly emlékezetes körülmények között elhódított bajnoki cím felszabadítóan hatott Verstappenre: „Meglátásom szerint Max a vb-cím megszerzése óta szintet lépett. Több szempontból is felszabadítóan hatott rá, most pedig hihetetlen szintű versenyzést mutat be. Ha megnézzük a korát és a tapasztalatát, akkor egy olyan pilótának lehetünk szemtanúi, aki tökéletesen eggyé vált az autóval, és jobb, mint valaha” – idézi a brit szakembert a RacingNews365.

A holland versenyző azonban nem teljesen ért egyet főnöke kijelentésével, szerinte idei teljesítménye az eddig megszerzett tapasztalatának köszönhető: „Nem, a bajnoki cím nem szabadított fel. Ez egyszerűen a tapasztalat műve, és sokkal jobban érzem magam az autóban is. Valamivel jobbak vagyunk, mint tavaly. Alapvetően jó autóval rendelkeztünk, de a Mercedes erősebb volt, emiatt többször kellett a határon vezetnem, most azonban minden jobban összeállt” – magyarázta Verstappen. „Minden évben újabb tapasztalatokat szerzel, de nem lehet összehasonlítani az idei szezont a tavalyival, mert teljesen megváltoztak az autók. Az előző idény ezen pontján a Mercedes előnyben volt velünk szemben, de nem mindig tudták kihozni a maximumot az autóból, mi azonban mindig jól teljesítettünk csapatként, de ismétlem, nem lehet összehasonlítani a két szezont” – zárta a világbajnoki címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: