DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve: Max egy másik bolygón van

Lenyűgözőnek nevezte Max Verstappen Belgiumban mutatott teljesítményét Jacques Villeneuve. Az 1997-es világbajnok szerint a holland úgy versenyzik, mintha egy másik bolygón lenne.

Elképesztő teljesítményt nyújtott a Belga Nagydíjon a Red Bull címvédő pilótája. Verstappen már az időmérő edzésen is kiváló tempóra volt képes, ám az erőforrás elemek cseréje miatt csak a 14. helyről vághatott neki a futamnak. Vasárnap aztán hamar az élre állt, végül egy sima futamgyőzelmet aratott. Látva ezt a lehengerlő formát, Jacques Villeneuve komolyan megdicsérte a fiatal versenyzőt, mivel szerinte nincs igazi ellenfele a jelenlegi mezőnyben, így meggyőződése, hogy útban van a második világbajnoki címe felé.

„Max mintha egy másik bolygón lenne! Jó úton halad a második világbajnoki címe felé a hétvégi kiváló teljesítménye után, amit egyszerűen nem tudok figyelmen kívül hagyni. Annyira domináns volt, hogy senki sem tudott a közelébe kerülni, szerintem lenyűgöző volt. Max tényleg a saját bolygóján élt” – idézte Villeneuve szavait a GrandPrix247.



 

„Meg vagyok győződve arról, hogy egyenesen a második bajnoki címe felé tart. Nem látom, hogyan veszíthetné el, hacsak nem lesz rendkívül szerencsétlen, vagy nem kezd el nagyon buta hibákat elkövetni. Ha nem nyeri meg a címet, akkor ez azért lesz, mert ő maga veszítette el, de Verstappen jelenleg abszolút csúcsformában van, és a hétvégi csomaggal a Red Bull is megadta neki a győzelem kulcsát. Gyorsak voltak az egyenesekben, gyorsak a kanyarokban, és sikerült korlátozniuk a gumikopást. Szerintem mestermunka volt ez a hétvége, mert minden más autó vagy a kanyarokban volt gyors, vagy az egyenesekben” – fejtette ki véleményét a korábbi F1-es pilóta.

Villeneuve úgy érzi, egyedül Verstappen rakta ki a kirakós összes darabját a legutóbbi hétvégén. „Őszintén szólva, a rajtrácsbüntetés miatt több látványosságra és harcra számítottam, de ha olyan vagy, mint a Red Bull, egy ilyen gyors autóval és egy olyan jó pilótával, mint Max, plusz ott a DRS, akkor 10-12 körön belül az élen leszel. Az egész vita a fordított rajtrácsról már véget ért, ami engem illet. Erre a koncepcióra nincs szükség, és nem is működik. Szerintem nagyon egyszerű, ahogyan a rajtrácson büntetett srácok vissza tudnak jönni az élre. Az ember valami izgalmasra számított, de nem így történt. Nem voltak igazán szép előzések, semmi agresszív dolog, és azok az előzések, amik voltak, már azelőtt megtörténtek, hogy elérték volna a féktávokat. Úgy gondolom, hogy ez szégyen volt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: