DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Villeneuve: Nagyon veszélyes játékot játszik Piastri

Az 1997-es világbajnok úgy érzi, saját megítélését, ezzel későbbi pályafutását teszi kockára Oscar Piastri azzal, hogy már most megbízhatatlannak és hűtlennek mutatja magát az F1 világában.

Hetek óta pörög már a Piastri-történet, az Alpine juniorja ugyanis váratlanul reagált, amikor a Magyar Nagydíj után a francia istálló a fiatal ausztrált nevezte meg Alonso utódjaként a következő szezonban. A háttérben azonban jó eséllyel már megköttetett egy szerződés a McLarennel, így Piastri határozottan elutasította, hogy az Alpine-nál vezetne jövőre.

Azóta hivatalosan is tudjuk, hogy a McLaren és Daniel Ricciardo útjai különválnak, így valószínűleg tényleg leigazolhatta a fiatal tehetséget a wokingi istálló, ám az Alpine jogászai továbbra is bizton állítják, egy szerződés hozzájuk köti Oscar Piastrit 2023-ra. Ha ez nem teljesül, valószínűleg kompenzációt fognak kérni a riválistól.

Jacques Villeneuve figyelmeztette a fiatal ausztrált, hogy hosszú távú következményei lehetnek mostani lépéseinek. „Érdekes figyelni, hogyan alakul a történet, ami az első pillanattól meglepett mindenkit. Ilyen mértékű nyomás alá helyezni magát és így elkezdeni F1-es pályafutását nem lesz egyszerű” – ecsetelte véleményét a ’97-es világbajnok a Reuters hasábjain.

Piastrit az Alpine is magáénak vallja, de a jelek szerint az ausztrál aláírhatott a McLarenhez


„Megkérdőjeleződik a nevünk egy ilyennél és bármilyen csapat vagy szponzor esetleg jobban elgondolkodik azon, szeretné-e, hogy köze legyen egy olyan versenyzőhöz, aki rögtön így mutatkozik be. Azt gondolhatják, mi történik, ha megbízunk egy ilyen emberben? Nagyon veszélyes játékot játszik Piastri jelenleg.”

„Ráadásul minden bizonytalan és gyorsan változhat. Van a Formula-1 és van a világ többi része. Az évek során rengeteg olyan versenyzőt láthattunk, akik más versenyágakban mindent megnyertek, amit csak meg lehetett nyerni. Aztán bekerültek az F1-be és képtelenek voltak jól teljesíteni. Ne feledjük, ez óriási lépés és változás a korábbi életünkhöz képest, a tehetségen kívül a nyomást is jól kell bírni, kiemelkedő mentális képességekre is szükségünk van.”

„Piastri eddig mindenhol bámulatosan jól teljesített, de fogalmunk sem lehet, hogy a Formula-1-ben ez mihez lesz elég, óriási a kérdőjel” – tette hozzá Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: