DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A betétsorozatokra vezethető vissza Bottas kiesése

Események szokatlan láncolata vezetett a finn kieséséhez: az Alfa Romeo a megforgó Nicholas Latifit sikeresen kikerülve ragadt a kavicságyba, a kanadai pedig a korábbi futamokról származó gumitörmeléknek tulajdonítja megcsúszását.

A Belga Nagydíj első körében Fernando Alonso és Lewis Hamilton ütközött a Les Combes kanyarban, de a második körben is történt egy baleset ugyanitt. Az Esteban Ocon Alpine-jával harcoló Nicholas Latifi csúszott meg, hirtelen elvesztve a tapadást, Valtteri Bottas pedig a kormányt elrántva igyekezett kikerülni őt. Akárcsak a másik esetben, az egyik versenyző itt is folytatni tudta, míg a másik versenye véget ért: Latifi végül befejezte a futamot, 33. születésnapján viszont Bottas annyira balszerencsés volt, hogy az ütközést elkerülve a kavicságyban ragadt.

„Egy kicsit leszaladtam az ívről a hatos kanyarban, azt hiszem, épp az egyik Alpine-nal csatáztam” – idézte fel az esetet Latifi. „Biztosan sok gumitörmelék volt ott, feltételezem, hogy az alacsonyabb kategóriákból. Rögtön alulkormányzottá vált az autó, mintha slicken mentem volna esőben. Aztán érintettem a kavicságyat és megcsúszott az autó hátulja, ami eléggé meglepett, azt hittem, egyenesen a kavicsba fogok menni. Az aszfalton aztán elúszott az autó, ennek eredményeként pördültem meg.”



Bottas, aki rajtbüntetése ellenére is kedvező pozícióból, a 13. helyről kezdte a futamot – ő volt az egyedüli, aki nem rajtrács végi büntetést kapott – így értékelte az esetet:

„Láttam, hogy kissé összeér két autó előttem, azután pedig Latifi balra forgott, én pedig próbáltam elkerülni. Azt hiszem, sikerült is, szerintem nem is értünk össze. De hiába úsztam meg, a kavicságy irányába tartottam és végül megforogtam. Úgy éreztem, vagy nekimegyek Latifinek, vagy a kavicságyba szaladok. Balszerencsés eset volt, rossz helyen voltam a rossz időben” – mondta az Alfa Romeo versenyzője, aki acélos szezonkezdése ellenére már zsinórban az ötödik versenyen nullázott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: