DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Túl gyors a Red Bull

Negyedik helyen zárta a kvalifikációt Charles Leclerc, aki ugyancsak rajtbüntetéssel vág neki a versenynek vasárnap, ezért riválisával együtt a mezőny végéről indul.

Nem túl jó esélyekkel vág neki a versenynek a Ferrari – legalábbis Charles Leclerc szerint. Ugyan ő a negyedik, csapattársa, Carlos Sainz pedig a második helyen végzett, mindkettőjüket aggasztja a Red Bull elképesztő előnye. A monacói leszögezte a kvalifikációt követően: bár motorcsere miatti rajtbüntetése miatt a mezőny végére kényszerül, aligha hiszi, hogy másképp tehetne valamit a rivális csapattal szemben vasárnap.

„A Red Bull túl gyors! Vannak lehetőségeink, mert kevesebbet készültünk az időmérőre, mint általában, de ha megnézzük a lemaradásunkat Maxhoz képest, az kissé aggasztó” – fogalmazott Leclerc. A fiatal monacói a tizenhatodik helyről rajtol vasárnap és úgy véli, a mezőny elején és végén is nehéz dolga lesz a Ferrarinak.

 



„Elképesztően gyorsak, ez a hétvége eleje óta így van! Pontosan nem tudjuk megmagyarázni, miért van ez így, tovább kell dolgoznunk. Holnap természetesen mindent megteszünk majd, de úgy tűnik, ezúttal találtak valamit!” – összegzett Leclerc. Hozzátette: a Red Bull annyira gyors, hogy ezen a kvalifikáción semmit sem tehettek.

A monacói sokáig jó esélyekkel indult az idei bajnoki címért, a Red Bull és Max Verstappen azonban jelentősen elhúzott tőle a nyári szünet előtt. A Ferrari technikai problémái miatt Leclerc rengeteg pontot vesztett, így érthető módon igyekszik minden hétvége alkalmával a legtöbbet kihozni a teljesítményükből. Vajon az autó alkalmas és kellően megbízható lesz a szezon második felében arra, hogy biztosítsa Leclercnek a bajnoki cím megszerzésének lehetőségét, vagy végleg lemondhat az idei címszerzésről? 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: