DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Nem túl biztató ez a lemaradás Maxhoz képest

Carlos Sainz annak ellenére rajtolhat vasárnap a pole-pozícióból, hogy csupán a második helyet szerezte meg a spái kvalifikáción. Max Verstappen rajtbüntetése kapóra jött neki, ám a spanyol még így sem elégedett.

Visszatérve a nyári szünetről több előnyre számított a Ferrari a Red Bullhoz képest, de legalábbis szerettek volna Spában szembeszállni a bajnokságot vezető csapattal, kiváltképp Max Verstappennel. Igaz, a holland eredménye ellenére is a rajtrács végéről indul a vasárnapi futamon, Carlos Sainz pedig helyette foglalhatja el a pole-pozíciót, a spanyol egyáltalán nem elégedett.

„Nyilván örülök, hogy a pole-ból rajtolhatok, azt viszont nagyon nem jó látni, hogy mekkora hátrányom van Maxszal szemben és mennyire erős a Red Bull ezen a pályán. Mindegy, az pozitívum, hogy legelöl leszek, megpróbálom megnyerni a futamot, de a lemaradás akkor is aggaszt” – nyilatkozta Sainz a kvalifikációt követően.

 



Mint elmondta, kissé megzavarta őt a szélárnyékok miatti kavarodás, de örül, amiért sikerült egy olyan kört futnia, amivel be tudta hozni az autót a második helyre, ezáltal megszerezve a pole-t. 

„Kíváncsian várom, mi fog történni holnap. Nekünk általában jobb a versenytempónk az időmérősnél, szóval bizakodó vagyok” – összegzett a spanyol. 

Sainz célja egyértelmű: szeretné Sergio Perezt maga mögött tartani, ezáltal megnyerni a versenyt. A Ferrari – éppúgy, mint a Red Bull – motorcserével indítja az első nyári szünet utáni versenyét, így a spanyol csapattársa, Charles Leclerc legfeljebb a futam végén szólhat majd bele a dobogós helyezések alakulásába. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: