DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton újra csalódott, inkább a jövő évre koncentrál

Lewis Hamilton optimistán érkezett a nyári szünet utáni első versenyhétvégére, de újra csalódottan távozott a kvalifikációról. Bár nyert a rajtbüntetéseken, így is csupán a negyedik helyről rajtolhat.

Újabb felejthető kvalifikáción van túl a Mercedes: Lewis Hamilton rendkívül csalódott, amiért csak a hetedik leggyorsabb időt sikerült elérnie. Bár leszögezte: belead mindent ebbe az évbe, nagy reményeket már nem fűz az idei szezonhoz és inkább a jövő évre koncentrál.

Ezúttal a rajtbüntetések miatt a hetedik helyett a negyedik helyről rajtolhat, de a brit ezt is csalódásként éli meg.

„Nagyon optimistán érkeztünk ide. Azt hittük, közel lehetünk, de 1,8 másodperccel lemaradni igazi arconcsapás! Továbbra is küzdünk ezzel az autóval, ezért én mostmár inkább arra koncentrálok, hogyan építjük és tervezzük a jövő évi autót” – szögezte le Hamilton.

 



Mint elmondta, szinte mindenki a fejlesztéseken dolgozik már, ráadásul az előttük álló csapatok egy egészen más ligában versenyeznek. Ez indokolja a döntését és a hozzáállását. 

„A többiek egy másik bajnokságban versenyeznek, a mi autónk versenybe se tudott szállni ma. Mindent megteszünk a szezon hátralévő részében, amit tudunk, de nagyon sok dolgunk van!” – utalt a jövő évre és a nem javuló teljesítményükre a brit világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: