DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Aston Martin: Alonso nem első számúként jön

Fernando Alonso és Lance Stroll egyenlő státuszban lesznek az Aston Martinnál, a kétszeres bajnok nem a kivételezett helyzet és pénz miatt jött – állítja Mike Krack, aki szerint a spanyol, ha úgy nézzük, még csak 31 éves.

Fernando Alonso személyében Sebastian Vettel után újabb világbajnokot szerzett meg az Aston Martin, a mezőny sztárpilótáinak egyikét: a csapat a spanyolra építve akar a sikerek útjára lépni, ezért kézenfekvőnek tűnik, hogy Alonso szerződésbe foglalt első számú versenyzőként csatlakozik a csapathoz. Mike Krack csapatfőnök azonban állítja, nincs szó kivételezett pozícióról.

„Fernando és Lance egyenlő státuszban lesznek. Fernandónak semmi efféle kérése nem volt. Sokat beszélnek a médiában arról, hogy első számú státuszt és óriási fizetést ajánlottunk neki, de biztosíthatok mindenkit arról, hogy Fernando nem a státuszért vagy a fizetési csekkért csinálja” – idézi a Motorsportweek a csapatvezetőt.



„Természetesen a csomagnak arányosnak kell lennie Fernando kaliberével és tapasztalatával, de az egyezségre jutás gyorsasága árulkodik arról, hogy nem a fizetés és a szerződés részletei motiválták elsődlegesen Fernandót. A szünet előtt maga mondta, hogy ha mindkét fél meg akar állapodni valamiről, az csak 10 percbe telik. Fernandót az a lehetőség győzte meg, hogy része lehet egy fejlődő csapatnak és valódi hatást fejthet ki” – folytatta Krack.

Beszédtéma Alonso életkora is: a mezőny legidősebbjeként, 41 évesen nem lehet olyan szinten építeni rá, mint egy fiatal versenyzőre. Az Aston Martin azonban nem törődik a korral, állítja a csapatvezető.

„Nem látom Fernando korát problémának. Szerintem ez semmin nem változtat, a sebessége és pályán mutatott teljesítménye alapján kell megítélni, az pedig olyan jó, mint bármikor volt. Emellett a 40 az új 30, nem igaz? Én idén lettem 50, és azt mondják nekem, ez az új 40. Ha így van, akkor Fernando még csak 31! Nem zárom ki, hogy még bőven állnak előttünk közös évek, ha előre tudunk lépni a versenyképességben. A csapat alulteljesített tavaly és alulteljesít idén is, ezért tudjuk, hogy élmezőnybe való autót kell szállítanunk” – számolgatott Mike Krack.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: