DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Alonso szerződtetése egyértelmű üzenet”

Mike Krack szerint Fernando Alonso váratlan szerződtetése az Alpine-tól egyértelmű üzenet az Aston Martin részéről: a csapat a jövőben a győzelmeket és a világbajnoki címet veszi célba.

Az Aston Martin rögtön a nyári szünet első napján bombát robbantott: az istálló hivatalos közleményben jelentette be Alonso érkezését, ami hatalmas meglepetést okozott a paddockban, hiszen az elmúlt hetekben minden arra utalt, hogy a kétszeres világbajnok és az Alpine közötti megegyezés csupán formalitás. A spanyol a visszavonuló Sebastian Vettel megüresedő helyét veszi majd át a silverstone-i alakulatnál, amely Lawrence Stroll vezetésével hatalmas beruházásokat hajt végre a siker érdekében, hiszen korábban több neves szakember is csatlakozott hozzájuk, valamint folyamatban vannak az új gyárkomplexum építési munkálatai is. Krack szerint Alonso érkezése is az eddig elvégzett munkát dicséri, véleménye szerint a spanyol versenyző tovább fogja segíteni az istállót a felemelkedésben.



„Egyszerűen megvan benne a gyilkos ösztön” – idézi az Aston Martin csapatfőnökét a MotorsportWeek.com. „Teljesen biztos lehetsz benne, hogy Fernando mindig a legjobbját nyújtja, és mindig kihozza a maximumot az autóból, függetlenül a körülményektől. Hihetetlen a versenyteljesítménye – ami félelmetes elegye a magabiztosságának, ösztöneinek, valamint intelligenciájának. Fernando szerződtetése egyértelmű jelzése az Aston Martin F1 szándékainak. Nem azért vagyunk a rajtrácson, hogy gyarapítsuk a létszámot, hanem győzni jöttünk.”

„Egy projekt közepén vagyunk, ami a rajtrács elejét célozza meg, és Fernando csatlakozása ehhez egy hatalmas dicséret csapatunk számára. Biztos, hogy nagyon sokat fog követelni tőlünk, de ezt várja az ember egy többszörös világbajnoktól. Hihetetlen hajtóerő lesz számunkra, és nagyon várom már a közös munkát, ahogy mindenki más is a csapatban. Nagyon izgalmasnak ígérkeznek a kilátások Fernandóval és Lance-szel az autóban” – zárta gondolatait a luxemburgi szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: