DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hill: Nem tudom elképzelni, hogy működjön az Alonso–Aston

Az egykori világbajnok szkeptikus, hogy Fernando Alonso és Lawrence Stroll össze fog-e férni egymással. Nem érti, valószínűleg utolsó csapatának miért az Aston Martint választotta a spanyol, de nem hiszi, hogy a pénz beszélt.

A 2023-as pilótapiac eddigi legmeglepőbb fejleményével, Fernando Alonso Alpine-tól Aston Martinhoz igazolásával kapcsolatban kétkedő az 1996-os világbajnok, Damon Hill. A brit szerint a jelenleg jó kapcsolatot ápoló Lawrence Stroll tulajdonos és Alonso vehemens személyisége nem szerencsés párosítás.

„Nagyon meglepett, hogy az Aston Martinhoz megy. Seb esete még érthető volt, az övé már kevésbé. Két olyan fickóval, mint Fernando Alonso és Lawrence Stroll, valamint az ő ambícióikkal nem tudom elképzelni, hogy ez működjön” – mondta az F1 Nation podcastben Hill.



A szakértőként dolgozó egykori bajnok úgy saccolta, Alonso 44 éves koráig versenyezni fog az F1-ben: azt azonban nem érti, miért az Aston Martinnál, nem egy másik csapatnál akarja tölteni utolsó szezonjait. (Idekívánkozik egy érdekes részlet: Damon Hill utolsó csapata az Aston jogelődje, a Jordan volt.)

„Hogy őszinte legyek, Fernando egyszer majd vissza fog vonulni, így lehet, hogy ez lesz az utolsó csapata. És ki akar olyan csapattal lenni, amely küszködik és frusztrált? Ezért vagy meggyőzték, hogy óriási fordulat van kilátásban, vagy a pénz beszélt. De nem lehet utóbbi, nem hiszem el, hogy csak a pénzért csinálná” – mondta Hill, aki Alonso jelenlegi csapatára is szánt pár szót.

„Nézzük meg, mit tett Alonso az Alpine-ért. Ennek a csapatnak komoly játékos kellett, és Fernando személyében volt is. Versenyezhet náluk Esteban Ocon és más pilóta, de Fernandót karizma és hírnév veszi körül. Ő nem tétovázik, teljes mértékben gyakorlatias, megmondja a csapatnak, mire kell összpontosítania, és dirigál, akár még a pilótafülkéből is. Szerintem igazi érték volt az Alpine-nak, amelyet teljes meglepetésként ért, hogy máshova akar menni” – fejtette ki meglátását Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: