DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Verstappen: Nem hullik az ölembe a bajnoki cím

Max Verstappen elutasította azokat a feltételezéseket, melyek szerint a Ferrari sorozatos baklövései tálcán kínálják számára az idei világbajnoki címet, szerinte a Red Bull is kiváló munkát végez.

A világbajnoki címvédő Verstappen három versenyt követően 46 pontos hátrányt szedett össze a szezont bombaformában kezdő Charles Leclerc-rel szemben, miután Bahreinben és Ausztráliában is technikai hiba miatt kellett feladnia a versenyt. Azóta fordult a kocka, és miközben a Ferrarit számos megbízhatósági probléma, valamint stratégiai baklövés is hátráltatta, addig Verstappen több nagyszerű győzelmet is aratott, melyeknek köszönhetően a holland pilóta magabiztos, 80 pontos előnnyel mehetett nyári szünetre.



Verstappen szerint a megnyugtató előny azonban nem kizárólag a Ferrari sorozatos hibáinak köszönhető, hanem csapata kemény munkájának is: „Szerintem mindenki egyformán próbálja kihozni magából a legjobbat, de természetesen ez néha nem könnyű. Nehéz mit mondani ezzel kapcsolatban, mert senki nem csinál ilyesmit szándékosan, és mindenki a lehető legjobb eredményre törekszik, akárcsak én és a csapatom. Valamikor ez könnyebben megy, mint más hétvégéken. Emellett mi is elég sok pontot veszítettünk problémák miatt, szóval nehéz azt mondani, hogy segítettek nekem, mert végső soron saját magadnak és a csapatodnak kell jól teljesítenie” – idézi a hollandot a MotorsportWeek.com.

A Formula-1-es világbajnokság a hétvégi Belga Nagydíjjal folytatódik majd, Verstappen pedig elárulta, hogy tetemes előnye tudatában sem fog változtatni eddigi hozzáállásán: „Nem hiszem, hogy változtatni fogok. Csapatként továbbra is szeretnénk még több versenyt nyerni, és ezt fogjuk megcélozni a nyári szünet után is” – zárta gondolatait a világbajnoki címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: