DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris aggódik a Belga Nagydíj miatt

Könnyen lehet, hogy a jövőben Spától is el kell búcsúzniuk az F1 rajongóinak, Lando Norrist pedig aggasztja ez a helyzet. A brit versenyző szerint a történelmi pályáknak helyet kellene szorítani.

Jelentős átalakuláson megy keresztül a Formula-1 versenynaptára, és a hírek szerint akár az sem elképzelhetetlen, hogy olyan történelmi helyszínek kerülnek majd ki belőle, mint a Belga Nagydíjnak otthont adó Spa-Francorchamps, vagy éppen Monaco.

A McLaren fiatal pilótája, Lando Norris úgy véli, ennek egyik fő oka, hogy a naptár összeállításánál főként csak az anyagiakról van szó, amit nem tart túl jó iránynak.  „Szomorú leszek ettől. Azt hiszem, manapság sok dolog csak a pénzről szól, és ez a probléma. Ez Szégyen” - mondta Norris Spa esetleges elvesztéséről.



A wokingiak versenyzője szerint a belga pálya jelenleg az egyik legjobb azok közül, melyekre ellátogat a sportág, így Monacóhoz, és Monzához hasonlóan vigyázniuk kellene az ilyen értékes helyszínekre.

„Ez az egész szezon egyik legmenőbb pályája. Ez egy történelmi verseny a Formula-1 számára, ugyanúgy, ahogyan Monaco. Amennyire én tudom, még csak nem is fizetnek érte, pedig benne van a naptárban. Ugyanez a helyzet Monzával és hasonlókkal, melyeknek mindig itt kellene lenniük, amíg az F1 létezik” – idézte Norrist a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: