DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Montoya: A Red Bull nem fél a vereségektől

Csak akkor veszíthet idén a Red Bull, ha elbízzák magukat a csapatnál Juan Pablo Montoya szerint. A korábbi F1-es pilóta úgy látja, az energiaitalosok hozzáállása döntő tényező lehet a vb-harcban.

Bár az idei szezon elején több technikai gond is hátráltatta a Red Bullt, a folytatásban kiváló formába kerültek, a nyári szünet után pedig jelentős előnnyel folytathatják a küzdelmeket. Az osztrák istállónak jó esélye van arra, hogy az egyéni mellett idén a konstruktőri világbajnoki címet is megszerezzék, ezt pedig csak az elbizakodottság veheti el tőlük Juan Pablo Montoya szerint.

„A Red Bullnak egészen elképesztő az a tulajdonsága, hogy nem félnek a vereségtől. Megvan az a hozzáállásuk, hogy nem számít, ha elrontjuk, legalább megpróbáltuk. A Ferrari mentalitása ezzel szemben az, hogy ne szúrjuk el, mert nyerhetünk. Ha a Red Bull nem bízza el magát, akkor a dolgok a maguk módján alakulnak majd. Elég megnézni a legutóbbi futamot, ahol a tizedik helyről indultak. Senki sem gondolta, hogy győzni fognak” – idézte Montoya szavait a Vegasinsider.



 

„Senki sem gondolt erre. A Ferrari a Mercedes ellen versenyzett, majd amikor rájöttek, hogy mi történt, azt gondolhatták, Istenem megint legyőzött minket a Red Bull, hogy történhetett ez? Újra és újra rossz helyzetbe hozzák magukat” – folytatta a kolumbiai.

A korábbi F1-es versenyző szerint az idei szezon eddig kifejezetten izgalmasan alakul, mivel a Mercedes is rengeteget fejlődött, és a Ferrarit sem írná le teljesen.

„Szerintem nagyon érdekes ahogyan az F1 alakul jelenleg. A Ferrari jött a leggyorsabb autóval, de nem igazán használták ki. Rengeteg hibát követtek el, és mindenki azon tűnődik, vajon össze tudják-e rakni az egészet, ha pedig ez megtörténik, akkor elég jók lesznek-e? A másik nagy kérdőjelet a Mercedes jelenti. Az a pletyka járja, hogy nagy frissítéssel készülnek az autójukra, ha pedig ez így van, vajon tényleg olyan lesz, amit jó látni? A Mercedes megmaradt a saját autójánál, ami nagyon érdekes, és nagyon izgalmas” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: