DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Montoya: Nem Binotto hibája a stratégia, legalábbis egy versenyen

Juan Pablo Montoya úgy véli, vannak dolgok, melyek kívül esnek Mattia Binotto hatáskörén, azonban hosszabb távon mégiscsak az ő felelőssége, hogy a megfelelő emberek dolgozzanak a Ferrarinál.

Ugyan a Ferrari nyilvánvalóan világbajnoki címre esélyes autóval rendelkezik 2022-ben, mégis azt mondhatjuk, hogy már az egyéni- és a csapatvilágbajnoki cím is eldőlt, hacsak nem sikerül valami csodával határosat letenniük az asztalra.

A korábban a Williamsnél és a McLarennél is megforduló, majd később az IndyCarban szép sikereket elérő Juan Pablo Montoya úgy véli, hogy vannak döntések, melyekhez Binottónak semmi köze a futam közben – mint az, hogy mikor és milyen gumit raknak fel az autóra –, azonban összességében mégiscsak az ő felelőssége, hogy a feladatuk ellátására alkalmas emberek dolgozzanak a Scuderiánál.



„Ami a stratégiai baklövéseket illeti, azok nem Mattia hibái, hanem az azért felelős embereké. Ez a probléma az ilyen sportokkal. Az emberek ránéznek a tv-re, és csak Toto Wolffot, Christian Hornert vagy épp Mattia Binottót látják. Mindenki ráhúzza a vizes lepedőt, pedig nem az ő döntése, hogy verseny közben milyen stratégiát alkalmazzanak” – idézi a kolumbiait a GP247.

„Olyan ez, mintha lenne egy üdítőitalokat gyártó céged, de mégsem te vagy az, aki a kupakokat teszi fel az üvegekre. Ha néhány kupak hibásan kerül ki a gyárból, téged fognak hibáztatni, pedig semmit sem követtél el. Persze hosszabb távon már az ő felelőssége mindez. Egy versenyhétvégén nem lehet őt okolni ezért, azonban azért, hogy egész évben ki ülhet ott, az már 100%-ban az ő döntése.”

„Azt nem gondolnám, hogy szezon közben változtat a csapaton, szerintem jól átbeszélték a dolgokat a nyári szünet alatt. Fontos, hogyan reagálnak majd ezekre a hibákra és szerintem az is jó lenne számunkra, ha egy kicsit agresszívabb stratégiákat használnának a jövőben.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: