DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alesi szerint a Mercedes nem lesz nyerő autó

Az egyszeres futamgyőztes francia nem ért egyet Lewis Hamiltonnal: véleménye szerint a kezdeti nehézségeket követően a Mercedes nem lesz képes önerőből a futamgyőzelemre 2022-ben.

A Mercedes a szezon elején tapasztalt problémákat követően láthatóan egyre közelebb kerül az élmezőnyhöz, hiszen George Russell pole-pozíciót szerzett a Hungaroringen, Lewis Hamilton pedig a legutóbbi öt versenyen egyaránt dobogós pozícióban látta meg a kockás zászlót. Hamilton eredményeihez persze a riválisok botladozásai is szükségeltettek, a hétszeres világbajnok azonban a Magyar Nagydíjat követően elmondta, hogy továbbra is hisz a győzelemben.

Az F1-ben 201 nagydíjon rajthoz álló Jean Alesi azonban nem osztja Hamilton optimizmusát, szerinte a Mercedes számára nehéz lenne önerőből győzelmet szerezni az idei szezonban: „A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy autó problémákkal születik, akkor azt nem lehet megoldani. Kompromisszumos megoldásokat persze lehet találni, de azok a Formula-1-ben sosem működnek. Nem gondolnám, hogy normál körülmények között idén képesek lennének a győzelemre” – idézi Alesit a RacingNews365.



Azt azonban a francia is elismerte, hogy a Mercedes jelentőset javulást ért el a téli tesztek óta. „Mindenkit sokkolt a teszteken mutatott formájuk. Amikor Bahreinben előálltak azzal az egyedi oldaldoboz-kialakítással, akkor mindenki azt mondta, hogy ismét valami igazán különlegeset alkottak, és most sem lesz ellenfelük. Aztán körről körre egyértelművé vált, hogy az autó nem versenyképes.”

„Hétszeres bajnokként néha kínos volt látni Lewist egy ilyen autóban, ugyanakkor nagyon lenyűgözött, hogy még mindig képes jobbá tenni a gépet. Fantasztikus volt Magyarországon ahogy George pole-pozíciót szerzett, Lewis pedig az élmezőnyben harcolt” – zárta gondolatait Alesi.

A csillagosok a konstruktőri bajnokság harmadik helyéről várhatják a bajnokság augusztus végén esedékes folytatását, mindössze 30 pontos lemaradással a több technikai problémával is szembesülő Ferrari mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: