DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton továbbra is hisz a győzelemben

Miután Franciaországban és Magyarországon is dupla dobogós helyezést ért el a Mercedes csapata, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a csapat jó úton halad, és továbbra is bízik még a győzelemben.

Az Ezüst Nyilak egyértelműen hullámhegyen ülve várják a 2022-es Formula-1-es szezon folytatását, hiszen a csapat az utóbbi versenyeken a díjátadó ceremónia oszlopos tagja, sőt, a Paul Ricard-on, majd a Hungaroringen is kettős dobogóval zárták a szezon első felét.

A Magyar Nagydíj leintése után megkérdezték Hamiltont, hogy még mindig hisz-e abban, hogy a csapat idén versenyt nyerhet: „Remélem, hiszen ezért dolgozunk. Azt gondolom, hogy ebben a hétvégében benne volt a győzelem lehetősége” – mondta Hamilton a Formula.hu jelenlétében.



„Mindenki láthatta, hogy George megszerezte a pole-t. Úgy érzem, amennyiben mindketten ott lettünk volna elöl, akkor – csapatként – jobb eredményt is elérhettünk volna. Talán az egyikünknek fel kellett volna áldoznia magát, hogy a másiknak nyerő stratégiája legyen, de mindazonáltal azt gondolom, hogy ha ezt a tempót meg tudjuk tartani a folytatásra is, akkor csatába elegyedhetünk a srácokkal.”

Utalt a hétszeres világbajnok a Ferrarira és a Red Bullra, noha utóbbiak tempójával egyelőre még nem tudtak mit kezdeni: „Ez volt az első alkalom, hogy harcolni tudtunk a Ferrarikkal, ez pedig egy nagy pillanat számunkra. A Red Bull továbbra is kicsivel előrébb jár, ezt az a tény is alátámasztja, hogy a tizedik helyről indulva megforgott, de még így is tíz másodperccel megnyerte a futamot. Ez sokat elmond az autójukról… Mindenesetre ez az utóbbi két verseny komoly motivációt ad nekünk a folytatásra.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: