DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell: Ne változtassunk koncepciót

A fiatal brit szerint a Mercedes tartson ki az eddigi felfogása mellett, már ami az autó tervezését illeti, mert óriási fejlődésen mennek keresztül a szezon kezdete óta, ami őket igazolja.

Sokáig gondolkodtak azon a Mercedesnél, hogy vajon rosszul mérték-e fel az autó koncepciójában lévő potenciált és teljes tévúton járnak-e az idei szezonban, de az elmúlt időszak javuló teljesítménye, a két dupla dobogós eredmény és a hungaroringi pole-pozíció azért abba az irányba viszi a társaságot, hogy jól döntött eredetileg, csak a tervezettnél sokkal nehezebben oldotta meg a felmerülő problémákat. Így látja ezt George Russell is.

russe



„Nem hiszem, hogy ha megváltoztatjuk az autónk tervezési koncepcióját, az bármennyivel is gyorsabbá tenne minket, sőt, őszintén szólva inkább az ellenkezőjét gondolom. Néha egyszerűen csak ki kell tartani a projekt mellett tovább küzdeni, folytatni” – idézi Russell szavait a RaceFans.

„Persze ezt nehéz megtenni, amikor lassúak vagyunk, nagy a lemaradásunk a tempó terén és nem úgy tűnik, hogy a dolgok a mi szájízünk szerint alakulnak. Én viszont személy szerint minden egyes csapattársunkban hiszek és úgy látom, hogy óriási fejlődésen megyünk keresztül. A szezon elején még egy percet kaptunk a futamok végére, az utóbbiakon már tíz másodpercen belül zártunk. Szerintem egyértelmű, hogy ez a jó irány” – tette hozzá a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: