DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szafnauer: Miért cserélnénk le Alonsót?

Az Alpine csapatfőnöke szerint fel sem merül ilyesmi, Alonso remek munkát végez és semmi más céljuk nincs, csak az, hogy legyőzzék a McLarent a konstruktőri pontversenyben.

A Magyar Nagydíjat követő napok eseményei után reális forgatókönyvnek tűnik, hogy az Alpine és Fernando Alonso már nem akar tovább együtt dolgozni, így felmerült, hogy már Spában sem a spanyol vezeti az enstone-iak autóját. Otmar Szafnauer csapatfőnök azonban ezt egyelőre tagadja.

„Egyáltalán nem beszélünk erről, miért cserélnénk le?” – válaszolta Szafnauer az El Confidencial kérdésére.

-00122018_1047



„Ó egy nagyszerű pilóta, aki nagyon magas színvonalon teljesít. Fernando az egyik legnagyobb értékünk és azzal tudjuk legyőzni a McLarent a konstruktőri bajnokságban, ha ő és Esteban (Ocon) is folyamatosan pontokat szerez minden hétvégén. Így lehetünk negyedikek. Mindketten utálunk veszíteni és az motivál minket, hogy eredményeket érjünk el, így mostantól a szezon hátralévő részében azzal fogunk törődni, hogy legyőzzük a McLarent.”

Maga Alonso egyébként továbbra is remek formában érzi magát, frissen, motiváltan néz szembe a rá váró kihívásokkal – ezzel együtt is kérdés azért, hogy hogyan tudnak majd gördülékenyen együttműködni a csapattal...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: