DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Marko: Vettel döntése végleges

Nem gondolná a Red Bull szakembere, hogy Sebastian Vettelt még újra látjuk az F1-es mezőnyben a visszavonulását követően. Helmut Marko szerint a német pilóta nem akart a középmezőnyben harcolni.

A Magyar Nagydíjat megelőző napokban jelentette be visszavonulását Sebastian Vettel, akivel csapata hosszabbítani akart, ám a négyszeres világbajnok a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával.

A Red Bull tanácsadója úgy látja ebben a döntésben szerepet játszott az Aston Martin teljesítménye is. Helmut Marko szerint Vettel a dobogós helyekért akart küzdeni, de a következő szezonra nem látott rá valós esélyt.

„Ez kezd nyilvánvalóvá válni. Nem ül versenyképes autóban, és szerintem már nem látott esélyt arra, hogy jövőre rendszeresen dobogós helyezést érjen el, a legjobb csapatoknál pedig már nem maradt hely” – mondta Marko a Motorsport-Totalnak.



A 79 esztendős szakember úgy véli, a német pilóta világnézete nem egyezik azzal, amit az Aston Martin hirdet magáról, így logikus döntést hozott.

„Látni akarja felnőni a gyerekeit. Szerintem nagyon jó a beszéde, amit az Instagramon posztolt. Más prioritásai és más világnézete van, így nem vezethet egy olyan márkáért, amelyet egy arab olajcég szponzorál. Az Aston Martin egy luxusmárka, nyolc és tizenkét hengerrel, ami számára nem hiteles, ezért ennek ez a logikus következménye” – folytatta.

Bár az utóbbi években több nagy bajnok visszatérését is láttuk már a Formula-1-ben, így például Michael Schumacher, Kimi Raikkönen, és Fernando Alonso esetében is, Marko szerint Sebastian Vettel egy teljesen másik utat választott, ezért az erre vonatkozó kérdésre határozottan válaszolt: „Nem. Azt hiszem, ez most végleges” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: