DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Horner: A maximumra törekszünk

Szeretnének minden lehetőséget kihasználni, ezért a legoptimálisabb döntéseket fogják meghozni a Red Bullnál Christian Horner szerint. A csapatvezető szerint semmit sem vehetnek biztosra.

Miután az osztrák istálló jó néhány technikai problémával szembesült az év elején, a Ferrari eléggé meglógott, és úgy tűnt, komoly gondban lehetnek. A folytatásban végül másképp alakulat a dolgok, míg az olaszoknál sokszor félre csúszott valami, addig Max Verstappen fantasztikus formába lendült, és Sergio Perez is képes volt futamot nyerni.

A szezon második feléhez érve jelenleg arra is jó esély mutatkozik, hogy a Red Bull idejekorán megszerezze mindkét vb-címet, ám Christian Horner szerint ehhez a legtöbbet kell kihozniuk az egyes versenyhétvégékből. A csapatfőnök finoman utalt rá, hogy akár a csapatutasítás is szóba jöhet, miután pilótáik között jelentős különbség alakult ki a tabellán, Verstappen formáját látva pedig ez akár tovább is nőhet.



„A csapat minden megtesz majd azért, hogy maximalizálja az eredményeket, és minden egyes lehetőséget kihasználjon, ahogyan csak lehet. Max ugyan erős pozícióban van jelenleg, de rengeteg futam van még hátra, és lesz még egy sprint is. Láttuk mennyire gyorsan változhatnak a dolgok, semmit sem vehetünk biztosra. Úgy kell hozzáállnunk a hétvégékhez, ahogyan eddig is, és az elérhető legtöbb pontra van szükségünk az ellenfelekkel szemben” – idézte Hornert a GPFans.

Bár Perez mostanában nem tudta tartani a lépést csapattársával, a szakember szerint a mexikói egy nagyszerű pilóta, aki már többször is megmutatta, mire képes, így nem aggódik miatta túlzottan.

„Volt néhány szerencsétlen pillanata, mint például a váltóhiba Montreálban, de nyilvánvalóan az Ausztriában történtek is frusztrációt okoztak nála. Sok pontot dobott el, de magára fog találni, ebben nem kételkedem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: