DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Russell: A Williams kemény időszakon van túl

Összehasonlította korábbi és jelenlegi csapatát George Russell, aki úgy véli a Williamsnél elképesztően keményen dolgoztak az utóbbi években, a Mercedesnél viszont minden olajozottan működik.

Az utánpótlásban elért sikerek után 2019-ben érkezett meg a Formula-1 mezőnyébe George Russell, aki egészen a tavalyi szezon végéig a Williams istállóját erősítette. Ez alól mindössze egy kivétel volt, amikor Lewis Hamiltont helyettesíthette a Mercedesnél 2020-ban egyetlen futam erejéig, az idei év eleje óta viszont már a hétszeres világbajnok csapattársának mondhatja magát.

Russell már bő féléve teljesít szolgálatot a konstruktőri címvédőnél, az eredményeket látva pedig úgy tűnik, megállja a helyét. A fiatal versenyző nemrégiben a két alakulat közötti különbségeket emelte ki, valamint nagy tisztelettel beszélt a Williamsről.



„A Williams szellemisége óriási volt, mindenki nagyon keményen dolgozott. Szenvedélyesek voltak, de az én időm alatt nehéz időszakon mentek keresztül. 2019 még nem a teljesítmény éve volt, 2020-ban viszont már a túlélésért küzdöttek. Amikor a világjárvány lecsapott, a csapatnak mindent meg kellett tennie ezért, és talpon maradásért, hogy ne menjen csődbe. Ez hatalmas áldozatot követelt mindenkitől a cégen belül. Nyilvánvaló, hogy most, a vállalat eladásával és a Dorilton Capital befektető cég felvásárlással a csapat tényleg felfelé ível, de időbe telik, amíg mindent finomítani tudnak” – mondta Russell a Beyond the Grid podcastben.

A 24 éves pilóta szerint az egyik legnagyobb különbség a Mercedesnél, hogy a győzni akarás, és a folyamatosan küzdelem mellett a német márka egy igazi nagy gépezetként működik.

„A Mercedesnél annyi sikert értek már el, és Toto Wolff is elég régóta van már a csapat élén. Mindenkiben megvan a megfelelő kultúra, így ez egy olajozottan működő gépezet. Tudtam, hogy milyen kiváló a csapat, és hogy mennyire tehetségesek az emberek, de mióta csatlakoztam, eszembe jutott, hogy milyen szinten vannak. Igazán inspiráló számomra, amikor 2000 ember mindent megtesz azért, hogy gyors versenyautókat készítsen. Csak a verseny fontos számukra, és nyerni akarnak. Ez nagyon különleges” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: