DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff tudja, ha nő a tét, nem lesz már nagy barátság Russell és Hamilton között

Most remekül kijön egymással a két pilóta, de a Mercedes csapatfőnöke tudja, ha már győzelmekért és bajnoki címért menne a harc, gyorsan véget érne a haverkodás Russell és Hamilton között.

A gyári Mercedesnél egyszer már átéltek egy elmérgesedett csapattársi viszonyt Nico Rosberg és Lewis Hamilton között. Amikor a német megszerezte a világbajnoki címet és visszavonult, biztosra mentek és a halvérű Valtteri Bottast igazolták le a brit sztár mellé, egyértelműen olyan szerződést kötve vele, hogy ne zavarja túlságosan Lewis Hamilton köreit a bajnoki versengésben.

Ez így is történt öt szezonon át, amiből négyet könnyedén be is húzott a brit, így hétszeres világbajnokká válva. Amikor viszont 2022 elején George Russellé lett a másik ülés, minden szem hirtelen rá szegeződött, hogy vajon mennyire meri és egyáltalán szabad-e támadnia a nagynevű csapattársat.

Egyelőre jó viszonyban van egymással a két csapattárs, bár a bajnokság első harmadában Russell látványosan jobban teljesített, a fejlesztések viszont inkább Hamiltonnak kedveztek, az utóbbi futamokon zsinórban hozza a dobogós helyezéseket.

Hamilton és Russell között is lesz feszültség, ha már győzelmekért harcolnak


„Úgy vélem, az idei évben eddig George és Lewis számára nem egymás, hanem az autó jelentette a legfőbb ellenfelet. Ez bizonyos tekintetben még előnyünkre is vált. Rendre különböző megoldásokat és beállításokat alkalmaztak, azért, hogy a benyomásaikat és tapasztalataikat egymással is meg tudják utána vitatni, ez pedig sok hasznos információval szolgált a gárda számára” – ecsetelte véleményét Toto Wolff a Motorsport.com szakoldal hasábjain.

„Amikor viszont már a csatározás futamgyőzelmekért és világbajnoki címekért zajlik, akkor a mostani jó viszony háttérbe kerülhet, mert mindketten megpróbálnak majd vezető szerepre törni. Ha nőni fog a tét, természetes, hogy lesz a pilóták között némi feszültség, de ha alapvetően elismerik egymást, akkor nem gondolom, hogy átlépnének egy határvonalat” – tekintett előre a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: