DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Szafnauer: Nem lesz gond Fernandóval dolgozni

Érezhetően nem a legjobb viszonyban fognak elválni Alonso és az Alpine útjai, a franciák csapatvezetője azonban nem tart attól, hogy ez rányomná a bélyegét a szezonjuk második felére.

A Magyar Nagydíj utáni hétfőn jelentették be nem kis meglepetésre, hogy Fernando Alonso 2023-tól már az Aston Martin versenyzője lesz. A lépés magát az Alpine-t is váratlanul érte, hiszen még az előző napokban is arról beszéltek a felek, hogy közel járnak a hosszabbításhoz: Otmar Szafnauer csapatvezető szerint konkrétan az Aston közleményéből értesültek a spanyol döntéséről. Ráadásul Alonso távozásának is köszönhetően az utódnak tervezett Oscar Piastrival kapcsolatban is nehéz helyzetbe került a francia alakulat.

Alonso és az Alpine között nyilvánvalóan nem felhőtlen a viszony a történtek után, Szafnauer ugyanakkor biztos benne, hogy ez nem fogja rányomni a bélyegét a nyári szünet utáni teljesítményükre – szavait a Motorsport.com lap idézi:

alonso-2022-dppi-f1



„Egyáltalán nem aggódom a szezon hátralévő része miatt. A céljaink eléggé világosak: szeretnénk legalább negyedikként végezni a konstruktőri világbajnokságban. Szerintem a harmadik hely túl messze van. Ezt Fernando is tudja. Profi a hozzáállása és egy versenyző alkat. Amint felrakja a sisakot, csak a legjobbat akarja nyújtani. Semmi más nem jár a fejében, amikor versenyautóban ül, hogy a lehető legelőkelőbb helyen végezzen a futamon és a bajnokságban. Ez továbbra is megvan benne, ezért van itt. Én pedig ugyanilyen vagyok.”

A csapatfőnök szerint ráadásul az A522-es még versenyképesebbé is válhat: „A lehető legjobbat akarom elérni. És idén különösen gyorsan érkeznek a fejlesztéseink. Lesz még egy csomagunk Spában, és egészen a szezon végéig jönni fognak újítások. És ezt Fernando is érti. Keményen fog dolgozni azért, ahogy Esteban is, hogy maximalizálja a csapat teljesítményét. Efelől nincs kétségem.”

Arra a kérdésre, hogy Alonso miként szerepelhet majd az Aston Martinnál, Szafnauer némileg kitérő választ adott: „Egy nagyszerű versenyző, a legjobbak között van azok közül, akikkel együtt dolgoztam. Még mindig nagyon magas szinten teljesít. Továbbra is gyors, trükkös körülmények között pedig, amikor még inkább kijönnek a képességek, még jobb. Ezt láthattuk idén is. Ha ezt további három évig így folytatja, az remek az Astonnak és Fernandónak. Nem tudom, ez mikor fog hanyatlani, de egyébként azt sem tudom megjósolni, hogy munkakapcsolat szempontjából hogyan fog alakulni a dolog, annyira sok tényező játszhat közre. Meglátjuk, mi történik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: