DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Most nem szabad kirúgni senkit a Ferraritól”

A Ferrarinál az elmúlt időszakban az volt a szokás, hogy amint valami félrement, azonnal fenekestül felforgatták a felállást a csapaton belül. Mark Hughes most sem ez lenne a megoldás.

Stefano Dimenicali, Marco Mattiacci, Maurizio Arrivabene és egyelőre úgy tűnik, hogy Mattia Binotto bicskája is beletörik abba a feladatba, hogy végre sikerre vezesse a Scuderiát. A motorfejlesztési szakemberből csapatfőnökké előléptetett svájci-olasz egyesek szerint jobban teszi, ha nem kezdi el kirugdosni a felelős vezetőket.

A The Race szakoldal podcastjében Mark Hughes újságíró is arról beszélt, hogy noha annak ellenére, hogy vannak gondok a Ferrarinál, amiket Binotto nem ismer be a kamerák előtt, egyértelműen nem az jelentené a kiutat a maranellóiak problémáira, hogy megint elküldik a csapatvezetőt, vagy egy újabb menesztési hullám követné a hibákat.

„A Ferrarinál mindig is az volt a módi – leszámítva a Ross Brawn és Jean Todt fémjelezte korszakot –, hogy elküldték az első emberüket, ez pedig ahhoz vezetett, hogy a csapat egyre lejjebb és lejjebb csúszott a ranglétrán, aminek mellékterméke lett, hogy mindenki félelemmel telve teszi a dolgát” – kezdte Hughes.



Binotto ezt megváltoztatta, azonban még talán mindig nem sikerült ezt azzal kombinálnia, hogy kiölje a munkájuk elvesztésétől való félelmet a dolgozókból, annak ellenére sem, hogy mostanában nem nagyon lehetett hallani olyan szakemberről, akit a Ferrari menesztett volna. Nem szeretné, ha a félelem uralkodna a csapaton.”

„Ezen felül már több mint 25 éve dolgozik a csapatnál és megélt már néhány rendkívül sikeres korszakot, szóval szerintem több pozitív tulajdonsággal rendelkezik, mint negatívval. Emellett persze Ferrari-rajongóként frusztráló lehet hétről hétre ugyanazokat a hibákat látni.”

„Úgy vélem, amennyiben Binottónak sikerül elvinnie Maranellóba azt a kultúrát, ait a Red Bullnál és a Mercedesnél láttunk az elmúlt évek alatt és túl tudnak lendülni a gyengeségeiken, akkor a Ferrariból egy egészen erős csapat válhat. Egy biztos, az nem vezetne semmi jóra, ha most elkezdenék elbocsátani a fejlesztésekért vagy a stratégiákért felelős embereket.”

 

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: