DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher: Ricciardo ideje lejárt az F1-ben

Pályafutása kezdetén óriási tehetségként robbant be a Formula-1-be, de még első Red Bullnál töltött évében is mindenki úgy vélte, Daniel Ricciardo a jövő világbajnoka. Lehet, hogy mégsem.

Tizenegy éve már annak, hogy a fiatal ausztrál bemutatkozhatott a Formula-1-ben, akkor még a harmatgyenge HRT színeiben tehette ezt meg, de rögtön jó benyomást tett a szakemberekre. A Toro Rossónál töltött évek alatt többször is villantott, így a Mark Webber visszavonulásával megüresedett helyet meg is örökölhette az anyacsapatnál.

Első évében többet nyújtott, mint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, de az igazi kiugrás mindig benne maradt. Igaz, balszerencsés időpontban került a Red Bullhoz, éppen akkor, amikor a Mercedes megkezdte hosszú uralkodását. Megjárta a Renault-t, majd a McLarennél kötött ki, ám Wokingban egyértelműen háttérbe szorult a remeklő Lando Norris mögött.

Ricciardo egyetlen esélye az Alpine lenne?


A hírek szerint pedig az ő helyére érkezik Oscar Piastri már jövőre. „Egyetlen lehetősége maradt Daniel Ricciardónak, visszatérni az Alpine-hoz. De az ő jövője valóban nagy kérdés, ha a 33 éves versenyző előtt bezáródna az a kapu is. Személy szerint nemigen tudom elképzelni, hogy újabb esélyt kapna az F1-ben. Azt viszont nem tudhatom, ebben a pillanatban az Alpine-nak kit kellene választania pilótának” – ecsetelte véleményét Ralf Schumacher a Sky Germany weboldalán.

„Hogy kit választ az Alpine? Jó kérdés, rengeteg név van a kalapban. Mick Schumachernek nincs még szerződése, ő is egy lehetőség, ahogy Nico Hülkenberget se írjuk le. De ott vannak az F2-es tehetségek, mint például Felipe Drugovich, vagy Jack Doohan. Ha pedig ülés nélkül marad Ricciardo, még mindig történhet egy váratlan visszatérés, mint ahogy Kevin Magnussen, Danyiil Kvjat, vagy éppen Hülkenberg esetében láthattuk” – tekintett előre Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: