DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

O'Ward csak nevet a Piastri-ügyön

Az IndyCarban a McLaren színeiben versenyző Pato O’Ward úgy gondolta, hogy amennyiben Ricciardo év végén távozik az F1-es csapattól, ő is eséllyel pályázhat a helyére. Aztán jött a Piastri-ügy.

Daniel Ricciardo mclarenes jövőjét hatalmas kérdőjelek lengik körül, hiszen az ausztrál második éve tagja már a csapatnak, azonban egy meglepetésgyőzelemtől eltekintve pocsék teljesítményt nyújt és rendre alulmarad csapattársával, Lando Norrisszal szemben is.

Több IndyCar-versenyzőt is szóba hoztak már, mint az ausztrál lehetséges utódját, így például a tesztlehetőséget kapó Colton Hertát és a tengerentúl a csapat kötelékébe tartozó Pato O’Wardot. Utóbbi nehezen viselte az elmúlt héten látott szappanoperát, amely a McLaren F1-es üléséért zajlik.



Oscar Piastri esete bejárta már az egész világot, hiszen az Alpine által támogatott versenyző a csapat publikációja ellenére is határozottan cáfolta, hogy a franciáknál fog versenyezni jövőre, a hírek szerint pedig azért, mert a McLaren kész helyet biztosítani számára.

A mexikói O’Ward így értékelte a helyzetet az ESPN-nek: „Zak Brown sok versenyző előtt elhúzta ezt a mézes madzagot, de végső soron legjobb esetben is csak egy hely lesz kiadó a McLarennél, nem öt… Nem örülök neki, hogy abban az illúzióban kellett versenyeznem, hogy esélyem van az F1-es ülésre.”

„Most már az egész csak egy nagyon távoli vágyálomnak tűnik, mert bár nagyon magas szinten teljesítek, ez mégsem elég, hogy meggyőzzem őket. Rengeteg dolog van, ami befolyásolhatja a döntésüket és ezekkel én semmit sem tudok kezdeni.”

Ami a Piastri-esetet illeti, O’Ward csak egy rövid választ adott: „Láttam a híreket Piastriról és viccesnek találtam. Néztem a híreket és csak nevettem” – fejtette ki csalódottságát a mexikói pilóta.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: