DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Totális zűrzavar a Piastri-szerződés körül

A McLaren és az Alpine is igényt tartana a fiatal versenyző szolgálataira, az F1-es pilóták szerződésének jogszerűségéért felelős bizottság már vizsgálódott az ügyben.

Tovább bonyolódik Oscar Piastri ügye: mint ismert, a fiatal ausztrál versenyzőt szerződés köti az Alpine-hoz, ám aláírt egy előzetes megállapodást a McLarennel is és jelenleg mindkét istálló igényt tartana a szolgálataira. Piastri kijelentette, hogy nem fog az Alpine-nál versenyezni, hiába egyengette az útját eddig az enstone-i alakulat, Otmar Szafnauer csapatfőnök viszont arról beszélt, hogy ennek ára lesz: anyagi kompenzációt kérnek Piastri menedzsmentjétől akkor, ha végül az aláírt dokumentum ellenére mégsem számíthatnak rá.

piast



A versenyzők érdekvédelmének céljából az FIA által létrehozott CRB (Contract Recognition Group) az AutoHebdo beszámolója szerint mindkét szerződést (a McLarennél és az Alpine-nál aláírtat is) megvizsgálta és arra jutott, hogy mindkettő jogszerű, mindkettő érvényesíthető, formailag mindkettő rendben van. A portál arról ír, hogy innentől a két alakulat ügyvédei vívhatnak meg azért, hogy végül hol is mutatkozzon be az F1-ben az ausztrál.

Erről egyelőre csak az AutoHebdo ír, így kezeljük kellő fenntartásokkal az információkat, hiszen a CRB pont azért jött létre, hogy világossá tegye akár az ilyen ügyeket is és más értesülés szerint egyelőre csak a McLaren-szerződésre bólintott rá a bizottság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: