Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. szeptember 24. szombat
F1

Totális zűrzavar a Piastri-szerződés körül

A McLaren és az Alpine is igényt tartana a fiatal versenyző szolgálataira, az F1-es pilóták szerződésének jogszerűségéért felelős bizottság már vizsgálódott az ügyben.

Tovább bonyolódik Oscar Piastri ügye: mint ismert, a fiatal ausztrál versenyzőt szerződés köti az Alpine-hoz, ám aláírt egy előzetes megállapodást a McLarennel is és jelenleg mindkét istálló igényt tartana a szolgálataira. Piastri kijelentette, hogy nem fog az Alpine-nál versenyezni, hiába egyengette az útját eddig az enstone-i alakulat, Otmar Szafnauer csapatfőnök viszont arról beszélt, hogy ennek ára lesz: anyagi kompenzációt kérnek Piastri menedzsmentjétől akkor, ha végül az aláírt dokumentum ellenére mégsem számíthatnak rá.

piastA versenyzők érdekvédelmének céljából az FIA által létrehozott CRB (Contract Recognition Group) az AutoHebdo beszámolója szerint mindkét szerződést (a McLarennél és az Alpine-nál aláírtat is) megvizsgálta és arra jutott, hogy mindkettő jogszerű, mindkettő érvényesíthető, formailag mindkettő rendben van. A portál arról ír, hogy innentől a két alakulat ügyvédei vívhatnak meg azért, hogy végül hol is mutatkozzon be az F1-ben az ausztrál.

Erről egyelőre csak az AutoHebdo ír, így kezeljük kellő fenntartásokkal az információkat, hiszen a CRB pont azért jött létre, hogy világossá tegye akár az ilyen ügyeket is és más értesülés szerint egyelőre csak a McLaren-szerződésre bólintott rá a bizottság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: