DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Magnussen extrém pályákon versenyezne

Szívesen látná az extrémebb amerikai pályákat a versenynaptárban Kevin Magnussen. A Haas dán versenyzője úgy véli, Watkins Glen, és a Road America is érdekes lenne a pilóták számára.

Jelentős változások zajlanak le a Formula-1 versenynaptárával kapcsolatban, ahol már a történelmi helyszínek sem érezhetik magukat biztonságban. A pletykák szerint Monaco, vagy éppen Spa-Francorchamps helye is veszélybe került, míg az Egyesült Államokban 2023-ban már három versenyt is rendeznek.

A mezőny jövőre Austin és Miami mellett Las Vegasba is ellátogat, de Kevin Magnussen szerint lenne még pár izgalmas pálya, melyet szívesen kipróbálna egy F1-es autóval.



„Rengeteg jó pálya van a világon, amelyeken szívesen vezetnék egy F1-es autót, de sok közülük, talán nem reális. Van néhány amerikai pálya, amit tavaly kipróbáltam, és szívesen mennék rajta egy ilyen autóval. Azt mondanám, hogy Watkins Glen nagyszerű pálya, és szerintem az F1-esek is futhatnának ott. Valószínűleg biztonsági szempontból nem lenne annyira jó, de a pálya simasága miatt igen. Ott van még a Road America is, ami fantasztikus, vagy vannak még olyan, nem annyira reális helyek, mint például Mid Ohio” – árulta el Magnussen, aki az előző esztendőben az IMSA sportautó-bajnokságban, és az IndyCarban is szerepelhetett.

A 29 éves versenyző szerint a pilóták általában nagyon szeretik a szokatlan pályákat, de természetesen tudja, hogy egy F1-es futamhoz rengeteg követelménynek kell megfelelnie az egyes helyszíneknek.

„Nagyon élveztem az ilyen helyeket, őrületes volt vezetni rajtuk, főleg amikor annyi éven át a Formula-1-ben vagy. Nagyszerű, amikor olyan helyekre megyünk, amelyek kicsit extrémek. Amikor pár éve Mugellóban jártunk, az valami egészen más érzés volt. Ez olyasmi, amit általában nem tapasztalunk, és ez egyszerűen szórakoztató. Versenyzők vagyunk, élvezzük, hogy őrült pályákon vezethetjük az autókat, de a Formula-1-es pályák kiválasztásánál sok dologra van szükség” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: