DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alesi: Időre van szüksége a Ferrarinak

A Scuderia egykori F1-es pilótája szerint a gyors autó már megvan Maranellóban, de még „néhány apróság” hiányzik ahhoz, hogy tökéletes legyen a Mattia Binotto által épített csapat.

Az elmúlt évek gyengébb szereplése után a Ferrari a 2022-es szabályváltozásokat kihasználva olyan autóval rukkolt elő idén, amely újra képes a győzelmekért harcolni. Charles Leclerc parádésan is kezdte a szezont, hiszen az első három futamból kettőt megnyert, ám utána gyorsan lejtmenetbe került a csapat: műszaki problémák, stratégiai mellélövések és néhány vezetői hiba is hozzájárult ahhoz, hogy a nyári szünethez érkezve már óriási hátrányba kerültek a Red Bull-lal és Max Verstappennel szemben.

ferrari-hun-2022-f1-dppi



Mattia Binotto csapatfőnök a Magyar Nagydíj után – amelyen szintén győzelmi esélyt dobtak el egy elhibázott taktikai döntéssel – határozottan kijelentette, hogy nincs szükség változtatásra a csapatnál. Tulajdonképpen vele ért egy a Scuderia korábbi pilótája, Jean Alesi is, aki szerint időbe telik, mire a Ferrari újra minden elemében tökéletes gépezetté válhat:

„Láthattuk korábban a Ferrarinál, amikor Jeannal és Michaellel nyertek, hogy valami különlegeset hoztak létre” – nyilatkozta Alesi a The Guardian hasábjain, utalva a Jean Todt és Michael Schumacher fémjelezte ferraris aranykorszakra.

„Amit most pillanatnyilag Binotto csinál, hogy felépíti a csapatot új emberekkel, friss vért hoz az alakulathoz, és őszintén szólva időbe telik. Egyelőre fantasztikusak voltak abban, hogy gyors autót építettek, de még hiányzik néhány apróság ahhoz, hogy tökéletesek legyenek. Időre van szükségük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: