DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Stuck: Verstappen most tényleg bárki másnál jobb

Az egykori F1-es pilóta úgy érzi, a holland jelenleg a teljes mezőny fölé emelkedik. A Francia Nagydíjról pedig úgy gondolja, Leclerc-t utasította a csapata, mondja azt, hogy ő hibázott.

A 2022-es világbajnokság eddig leginkább Charles Leclerc és Max Verstappen versenyfutásáról és párharcairól szól. Ám a vörösöknél nagyon sok a hiba. „Nem tudom, mennyi ideig szavaz még bizalmat a Ferrari Mattia Binottónak. Leclerc franciaországi karambolja pedig nagyon furcsa volt. Az a hirtelen túlkormányzottság nem miatta történt. Könnyen el tudom képzelni, hogy a csapat felülről utasította, hogy mondja, ő hibázott, miközben az autóval volt valami probléma. Egyáltalán nem zárom ki” – ecsetelte véleményét Hanj-Joachim Stuck, a ’70-es évek legjelentősebb német F1-es pilótája.

„A Ferrarin óriási nyomás volt az utóbbi versenyhétvégéken. Verstappen viszont ebben a pillanatban a mezőny minden más pilótájánál jobb. Közel jár hozzá teljesítményben Charles Leclerc, de szintén nem áll távol Lewis Hamilton, Carlos Sainz és George Russell sem, ők nem kérdés, hogy felvehetik vele a versenyt.”

Stuck szerint nemcsak az autó jó, hanem Verstappen is jelenleg a legjobb a mezőnyben


„Nagy feladat lesz a Ferrarinak felvennie a versenyt a Red Bull-lal és csökkenteni a lemaradást. Ha azt akarják, hogy ez így történjen, akkor egyszerűen nem történhetnek meg idén már olyan hibák, mint amilyenekből jó párat láttunk. Rossz látni, mennyi pontot dobtak már el az idei szezonban.”

„Technikailag nagyon magas szinten jár a Scuderia, ezért nem lehet őket leírni. Számukra a legfontosabb, hogy nem lehet többet hibázgatni. Verstappen és csapata ugyanis egészen kiválóan teljesít idén” – tette hozzá Stuck.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: