DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris többért harcolna, de nagy a hátrány

Elégedett a szezon első felével a McLaren pilótája, aki nagy eredménynek tartja, hogy harcban vannak a konstruktőri negyedik helyért – a topcsapatokhoz képest viszont még mindig jelentős a lemaradás.

Rendkívül felemás idényt fut eddig a McLaren a Formula-1-ben: a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon talán az egész mezőny legnagyobb csalódását szolgáltatták, azóta viszont olykor a középmezőny élén vagy annak közelében szerepelnek. A nyári szünetre fordulva néhány pont csupán a hátrányuk az Alpine mögött a konstruktőri világbajnokság negyedik helyéért folyó harcban, miközben az istállón belül egyértelműen jobban teljesítő Lando Norris az egyéni tabella hetedik pozícióját foglalja el a három nagycsapat versenyzői mögött.

Emiatt nem is meglepő, hogy a fiatal brit összességében pozitívan értékelte a szezon eddigi részét a Formula1.com honlapnak nyilatkozva: „Ami engem és a vezetésemet illeti, elégedett vagyok. Volt néhány fénypont, azt nem tudom például, hogyan álltam dobogóra Imolában, nem bírom felfogni. A rendelkezésre álló autónkkal az egy elég szép eredmény, ami még mindig mosolyra késztet, de amúgy is sok pozitívumot találhatunk.”

norris-mclaren-hun-2022_1



A McLarennél kirajzolódó tendencia 2022-ben, hogy az időmérőkön erősebbek, mint a vasárnapi versenyeken. Erre Andreas Seidl csapatvezető igyekezett magyarázattal szolgálni, de Norris szerint eleve rendre kisebbek a különbségek a kvalifikációkon: „Igen, szombatonként szorosabb, de mindenki közelebb van egymáshoz szombaton, még az utolsó helyezett is. Egyszerűen vasárnap nagyobb a szórás, mint korábban, és ezen dolgoznunk kell.”

Norris a McLaren halovány évadkezdéséről és erősségeiről is beszélt: „A lényeg, hogy nem kezdtük olyan erősen a szezont, mint szerettük volna. Ahogy az első verseny óta teljesítettük, az szerintem elég jó és erős volt. Ha azt nézzük, hogy még mindig harcban vagyunk a konstruktőri negyedik helyért egy olyan csapattal, amely az első perctől kezdve versenyképesebb volt, akkor elég jó munkát végeztünk más területeken.”

„A kiegyensúlyozottságunk, a megbízhatóságunk, a bokszkiállásaink, a stratégiánk mind nagyon erősek voltak. Csak nem kezdtünk olyan erősen, mint akartunk, de úgy vélem, szépet fejlődünk azóta, szóval ha ezt a szünet után is folytatjuk, elégedett leszek. De nyilván kemény volt: mindig többért, jobb helyezésekért akarsz harcolni, de a legjobb három csapathoz képest még mindig elég nagy a lemaradásunk, úgyhogy arra kell koncentrálnunk, hogy ezt csökkentsük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: