DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Csak Hamilton volt olyan, mint Leclerc”

A monacói versenyző korábbi csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint van a ferrarisnak egy olyan tulajdonsága, amelyben csak a hétszeres F1-es világbajnok brit hasonlít hozzá.

Charles Leclerc a negyedik idényét tölti a Ferrarinál, ám ez már az ötödik szezonja a Formula-1-ben: a bemutatkozását még a Saubernél ejtette meg 2018-ban, ahol olyan teljesítményt nyújtott újoncként, hogy meggyőzte a Scuderia vezetését, hogy érdemes leigazolniuk Kimi Raikkönen mellé.

Az első évében Frederic Vasseur volt a monacói pilóta főnöke, akinek fel is tette a kérdést a SpeedWeek.com, hogy szerinte milyen tekintetben emelkedett ki szerinte a többiek közül Leclerc:

leclerc-hamilton-2022-dppi



„Mármint a kiemelkedő tehetségen kívül? Eddig egyetlen versenyzőt láttam, aki ennyire könyörtelen volt magával szemben, amikor úgy érzi, hogy a teljesítménye nem volt megfelelő – és ő Lewis Hamilton volt.”

Vasseur, aki annak idején még a GP2-ben dolgozott együtt Hamiltonnal az ART Grand Prix-nél, így folytatta a két pilóta összevetését: „Csak Hamiltont és Leclerc-t láttam magát kritizálni a karrierem során még akár egy győzelem után is. Az összes többi pilóta hátba veregetné magát, ők viszont tudják, amikor jobban is vezethettek volna. És fáradhatatlanul dolgoztak is rajta.”

Leclerc nemrég maga is beszélt arról, hogy valóban rendkívül önkritikus, és nem is igazán érti azokat a versenyzőtársait, akik rendre kifogásokat keresnek egy-egy hibájuk után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: