DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc nem érti, miért keresnek egyesek kifogásokat

A Ferrari pilótája híres arról, hogy mindig roppant önkritikus magával szemben: a monacói szerint a fejlődését segíti elő, ha őszinte magával akkor is, ha hibát követett el.

Charles Leclerc a Formula-1-es karrierje során többször követett el vezetői hibát kulcspillanatban: idén elég csak Imolára és a Paul Ricard-ra gondolnunk, hiszen előbbi helyszínen egy dobogót, míg a Francia Nagydíjon egy potenciális győzelmet dobott el magától. Ezeknek is köszönhető – meg persze főként a Ferrari műszaki problémáinak és stratégiai mellélövéseinek –, hogy mostanra 80 pontos hátrányba került Max Verstappennel szemben.

leclerc-hiba-francia-f1-dppi



A monacói pilóta ugyanakkor közismert arról, hogy mindig roppant kritikus magával szemben: a franciaországi kiesését is egyből magára vállalta. „Mindig keményebb vagyok magammal, amikor én hibázom, és nyilván a franciaországi eléggé fájt. Imola is egy kicsit, még ha ott nem is veszítettem annyit a pontot, mivel vissza tudtam menni a pályára” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Leclerc a BBC Sportnak.

A ferraris arról is beszélt, hogy nem látja értelmét, hogy a saját hibáinál kifogásokat keressen, és nem is érti, hogy egyes versenytársai miért tesznek így: „A hibák is a tapasztalatszerzéshez tartoznak, részei az útnak mindenkinél: végezzen bármilyen munkát, egy ponton hibázni fog. Minden egyes személy másképp reagál, én így reagálok. És mindig is úgy éreztem, hogy előny, ha őszinte vagyok magammal és tanulok belőle. Igazán nem látom az értelmét annak, hogy elrejtsem őket.”

„Olykor annyira egyértelmű mindenkinek, hogy a versenyző követte el a hibát, egyszerűen nem értem azokat a pilótákat, akik próbálnak kifogást keresni a szélben vagy bármiben. Persze néha előfordulhat: kétszáz balesetből egyszer történik valami furcsaság. De egyszerűen nem szeretek időt pazarolni azzal, hogy kifogásokat keresek, mert az nem visz előre. Ez a körülöttem dolgozók számára is jó, mert tudják, hogy bármikor követek el hibát, őszinte leszek, és remélem, ugyanez igaz rájuk is. Akkor mindenki gyorsabban tanulhat, s ez a helyzet a Ferrarinál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: